שומר אותי במתח: המדריך למתיחת בטן
את העודפים שנותרו לאחר הלידה אפשר לכווץ בניתוח למתיחת בטן. הסכנה: צלקות ומראה מעוות של הטבור
מתיחת בטן, שמכונה בשפה הרפואית אבדומינופלסטיה, מתאימה בעיקר למי ששואף לסלק עודף שומן מסוים (שאינו קיצוני) באזור הבטן, המלווה בעור עודף. רוב המטופלים הם נשים לאחר הריונות, שמנים לשעבר, ומבוגרים שסובלים מאובדן הגמישות של העור.
במהלך הפגישה עם המטופל, הרופא מבצע בדיקה חיצונית כללית שקובעת את נחיצות ההליך. לעיתים ניתן מניתוח של הבטן כולה ולבצע את מה שזכה לכינוי "מתיחת בטן מיני", שמתמקדת בבטן התחתונה בלבד. מעבר לכך, המטפל עשוי להמליץ דווקא
לפני הניתוח המטופל מתבקש להימנע משימוש בתרופות מדללות דם, כמו אספירין, ועליו לצום במשך כשש שעות לפני הניתוח, וללבוש באותן שעות חגורת בטן מיוחדת.
הניתוח למתיחת בטן נמשך בין שעתיים לחמש שעות, והוא נערך תחת הרדמה מלאה. בזמן הניתוח מבצע הרופא המטפל שני חתכים: האחד מעל המפשעה והשני סביב אזור הטבור. החתך מסביב לטבור נועד לשחרר את הטבור מהעור העוטף אותו.
כתוצאה מהחתכים מתקבלת צורה של וי בין המפשעה לטבור. לאחר מכן מתבצעת הפרדה בין פנים הבטן לעור, עד לאזור הצלעות. הפרדה זאת מתבקשת כדי לחשוף את השרירים ותוך הבטן. בשלב זה המנתח יכול לתפור ולהדק זה לזה את שרירי הבטן וגם את העור העוטף אותם. אם הטבור הוסר ביחד עם שאריות העור, הרופא יצטרך לעצב את הטבור מחדש במהלך הניתוח.
תופעות הלוואי האפשריות בניתוח למתיחת בטן כוללות דימומים, זיהום, שינויי תחושה בבטן והצטברות של נוזלים.
הליך ההחלמה מניתוח למתיחת בטן אורך לרוב בין שבועיים לחודש, שלאחריהם ניתן לחזור לעבודה. בנוסף, יש להימנע במשך שלושה שבועות נוספים מחזרה לפעילות גופנית מאומצת.
בעקבות הניתוח נותרות צלקות שאמורות להיות מוצנעות ב"קו הביקיני". מטופלים רבים מדווחים כי בתקופה שבין שלושה לשישה חודשים לאחר הניתוח, נדמה להם שהצלקות בולטות ונוקשות יותר. עם זאת, תוך תשעה חודשים לאחר הניתוח, הצלקות בדרך כלל מתבהרות והנפיחות שלהן אמורה לרדת בצורה משמעותית.
המראה הסופי מתגבש תוך חודש ועד חודשים בודדים ממועד הניתוח. התוצאות נשמרות למשך כמה שנים, אלא במקרים של עלייה דרמטית במשקל או כניסה נוספת להריון. שמירה על פעילות גופנית קבועה ודיאטה מאוזנת לאחר הניתוח תמנע את הצורך לחזור על ההליך.
המדריך למתיחת בטן - באדיבות אתר אסתטיקה