אני הולך לבית שאן: 10 המלצות קולינריות בעמק המעיינות

גרי אקשטיין היה הממליץ הראשון, עכשיו אנחנו מצטרפים: עמק בית שאן, ששינה באחרונה שמו לעמק המעיינות, הוא אזור מקסים, שופע פנינים קולינריות, צימרים מתוקים והמון מקורות מים שופעים. עכשיו, כשהשמש זורחת בלטיפות קטנות ומזג האוויר עושה תיאבון, זה הזמן לבקר שם

מלי זיידמן | 15/4/2009 16:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. עז עיז: בגלל העזים

עז עיז
עז עיז צילום: יחסי ציבור
רינת ואסף הגיעו לכאן לפני שנתיים וחצי מכפר סבא. היא עסקה באדמיניסטרציה, והוא באבטחה ובזיקוקי דינור. יחד הם גידלו ילדים בבורגנות עירונית ולא חשבו על הצפון כיותר מיעד לחופשה. לעזים הם הגיעו דרך מונטיניאק - שיטת תזונה שדוגלת בחלב עזים, שמתעכל מהר יותר וטוב יותר. אחרי שנואשו מלמצוא חלב עזים לצורכיהם היומיומיים, קנו עשר עזים מעוברות וגידלו אותן בחצר האחורית בכפר סבא.

בתוך חודשיים כבר היה להם עדר קטן של 30 ראש והם נאלצו לחשוב הלאה. כך הם הגיעו למנחמיה, שם הם בנו דיר גדול, מצוחצח ומפואר, שבו הם מפנקים את העזים שלהם בטיפול מסור. הם עצמם, אגב, גרים בקרוואן קטן ליד הדיר. רינת, שלמדה בינתיים גיבון, עושה יוגורט (נסו את זה עם התותים), לבנה מדהימה, גבינה צפתית וגבינה צ'רקסית - הכל מחלב עזים וללא חומרים משמרים. מלבד נקודת המכירה, אפשר גם לשבת בגינה עם פלטת גבינות, לחם וירקות, לעשות סיור בדיר, להתנסות בחליבה ולהאכיל גדיים. עז עיז, מושב מנחמיה, טל' 057-7292996
2. בית זורע: בגלל ארוחת הבוקר

בית הזורע
בית הזורע צילום: יחסי ציבור
 
חוות הצימרים של אסתי ונסים זורע היא מקום שכולו אהבה - הגינה המטופחת, ספריית הדי.וי.די המושקעת שמוצעת חינם לכל מתארח ופינת הספא המפנקת בחוץ, שכוללת ג'קוזי מהביל וסאונה אמיתית. אבל לכאן, גבירותיי, שווה להגיע במיוחד בגלל ארוחת הבוקר. אסתי מתעוררת בשתיים לפנות בוקר כדי להתחיל בהכנות.

בתשע היא כבר מחכה לכם בכיליון עיניים בחדר ארוחת הבוקר, מבקשת לאמוד את עוצמת התלהבותכם מהבופה שערכה: לחם מטוגן, מאפה פטריות ופטה עזים, עגבניות ממולאות בסלט
טונה, פלטת גבינות ענקית שבה גבינות בוטיק משובחות מתוצרת האזור, שקשוקה, חביתות, שלושה סוגי זיתים שנסים כובש לבדו, דגים מעושנים, פירות, מוזלי, שמנת עם בננה ותותים, קרואסונים, חמישה סוגי סלטים, כולם מדהימים ומיוחדים, עוגת פרג הונגרית, בלינצ'ס ממולאים גבינה, תפוחי אדמה ממולאים שמנת ועירית, לביבות בטטה דבש וסילאן, המון מאפים מעשה ידיה ועוד ועוד.

אסתי ונסים יפצירו בכם לטעום מהכל, עד שלא יישאר לכם מקום לצהריים. נדיב, כיפי וסופר-טעים. בית זורע, מושב מנחמיה, טל' 04-6750884

3. רוטנברג: בגלל האוכל המוקפד

רוטנברג
רוטנברג צילום: יחסי ציבור
 
"זו המסעדה הכי טובה בצפון הארץ", אמר לי בעלים של בית בד צפוני, וצדק. בבית קטן משוחזר ויפה מגיש הבעלים והשף רן שגיא אוכל של תל אביב: טעים, מוקפד ונכון. הטאץ' צרפתי והתפריט גדול וכולל בשרים, פירות ים, דגים, פסטות וגם המון מנות ספיישל משתנות (תשע במספר, כשאנחנו ביקרנו שם).

גם המחירים נעימים ביותר: כל המנות הראשונות והאחרונות עולות 25 שקל בלבד, ומנת פילה בקר כעיקרית עולה רק 79 שקל. נסו את טבעות הקלמרי המוקפצות על מצע יוגורט ועגבניות, את סטייק הסינטה המצוין בקרם חרדל, ואת פילה המוסר והשרימפס ברוטב שמנת, בזיליקום ולימון. אל תפספסו. רוטנברג, קיבוץ גשר, טל' 04-6752237

4. שירת רועים: בגלל הגבינות המשובחות

שירת רועים
שירת רועים צילום: יחסי ציבור
 
בקרוואן קטן בקיבוץ רשפים פתחה מיכל, קלינאית תקשורת בעברה, את המפעל המצוחצח שלה לגבינות. לא עזים ולא גדיים, החלב מגיע לכאן היישר מתנובה ועובר תהליכי גיבון קפדניים, שאותם למדה בקורס מקצועי ובקיצים שבהם עבדה במחלבה באלפים השוויצריים. הגבינות כולן קשות ונהדרות, עזות טעם ומשובחות עד מאוד.

אם היא תיאות להכניס אתכם לחדר ההבשלה שלה, תכה בכם מכת ריח עזה והמראה יסחרר לא פחות: עשרות עיגולי גבינה מפתים יושבים ומחכים לתורם להיאכל, הלחות הקבועה והשטיפות השבועיות שומרות עליהם ומשפרות אותם במשך תשעת החודשים שהם כאן.

נסו את גבינת עין מודע, בסגנון פקורינו כבשים, את גבינת מירב, בסגנון מנצ'גו הספרדית, ואת גבינת מעיין חרוד המצוינת, שמזכירה את התום הצרפתית. שירת רועים, קיבוץ רשפים, טל' 052-2548052, 04-6065419

5. בר אוהל השלום: בגלל הבאקטים

בר אוהל השלום
בר אוהל השלום צילום: יחסי ציבור
 
אוהל השלום נמצא במעלה הר תלול, מרחק 7 דקות נסיעה ממנחמיה, כך שאם אתם באים להשתכר, קחו איתכם נהג אחראי שימצא את דרכו חזרה בחשכה. בקיץ עושים את זה בחוץ ברחבה גדולה ויפה שצופה אל הנוף, ובחורף יש בר פנימי גדול, מלא מזרני שאנטי וספות מפנקות, תנורי פחמים ומוזיקה בכל מיני סגנונות, עם עדיפות לישראלי ולהודי.

התפריט כולל מיני אלכוהול, נשנושי בר כמו פלטת מטוגנים, לבנה וצ'יפס וגם באקטים, רעיון שיובא מתאילנד - מין דליי פלסטיק של ילדים שמכילים כמעט ליטר של אלכוהול (וודקה רד בול או וויסקי רד בול) ומוגשים עם המון קשיות לשולחן לשתייה קבוצתית שמחה.

המקום הפך כשר באחרונה ולכן בשישי בערב הוא סגור, אבל תמיד שווה להתקשר ולברר מה קורה הערב, כי יש הפתעות. אוהל השלום, מושב מנחמיה, טל' 052-6915554

6. דיג בנחל האסי: בגלל הדגים

דיג בנחל האסי
דיג בנחל האסי צילום: יחסי ציבור
 
נחל האסי חוצה את קיבוץ ניר דוד לשני חצאים והוא יפהפה. המים מגיעים מהסחנה, וכמוהו, גם הם בטמפרטורה נעימה של 28 מעלות. מושטים, בורים, כסיפים ובסים שוחים במימי האסי, ומי שמתאכסן בצימרים של ניר דוד זכאי לדוג אותם וגם לאכול במקום. לעומת הסחנה ההומה, גדות הנחל הן מקום פסטורלי ושקט, ו-20 שקל יזכו אתכם בחכה לכמה זמן שתצטרכו, ותצטרכו.

יש גם מתקן לניקוי דגים (מוטק'ה, למה לנקות את הקשקשים בג'קוזי?) ומתקני ברביקיו שעליהם תוכלו לצלות את השלל. הוסיפו לזה סלט ירקות קצוץ, טחינה הום מייד וכמה פיתות, והנה לכם ארוחת גורמה משובחת בפחות מ-50 שקל למשפחה. שווה. דיג באסי, תיירות קיבוץ ניר דוד, טל' 04-6488525

7. צל תמר: בגלל מגדל הקדאיף

מסעדת צל תמר
מסעדת צל תמר צילום: יחסי ציבור
 
צל תמר לא שייכת רשמית לעמק המעיינות, אבל היא שוכנת על גבול עמק הירדן, היא במרחק 2 דקות נסיעה ממנחמיה והיא המסעדה שהמקומיים הכי הכי אוהבים.

כל מקומי ששאלנו המליץ לנו עליה ובסופו של דבר נכנענו והגענו. בשבת בצהריים עמדו שם בתור מעורב תיירים ומקומיים ודרשו לבלוס.

מדובר במסעדה הומה ומשפחתית, שמוקפת בחצר יפה ומצוינת לילדים שרוצים לפרוק אנרגיה בין מנה למנה. התפריט גדול ומגוון ויכול למצוא חן בעיני המתבגרת חובבת הסלטים והקרניבור שיתנסה בפילה בשר יען. הקינוחים מצטיינים - נסו את מגדל הקדאיף עם התותים ואת קרם המסקרפונה עם הפירות הטריים. יאמי! צל תמר, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, טל' 04-6756688

8. הסוויטה בנוף ירדן: בגלל הנשנושים והטאג'ינים

הסוויטה בנוף ירדן
הסוויטה בנוף ירדן צילום: יחסי ציבור
 
מיני בר מלא כל טוב בצימר? גם אנחנו התפלאנו, אבל בסוויטה של אתר הצימרים נוף ירדן חיכה לנו לא רק מיני בר מלא טובלרונים, מיצים, קולה וחלב, אלא גם מגש פיצוחים טריים על השולחן בסלון, בקבוק קאווה בתוך שמפנייר מלא קרח ועוגה טעימה להפליא שנאפתה שעה קלה לפני בואנו.

הסוויטה הזו מיועדת לזוגות, והכיבוד הזה באמת סותם את הגולל על האפשרות לצאת מהחדר כל השישי-שבת: יש מיטת אפריון גדולה, ג'קוזי ענקי למרגלותיה, נרות פזורים בכל החדר, מסך טלוויזיה שטוח שמסתובב לכל עבר (היי, אפשר לראות "אחת שיודעת" מהג'קוזי...).

יש גם ארוחת בוקר עשירה ומלאה, בריכה מחוממת ומקורה וחנות גלריה של בעלת הבית, שחוץ מעבודות האמנות שלה, מוכרת שם גם כלי מטבח מאוירים בשושנים, מפות רקומות וטאג'ינים יפהפיים שהיא אוספת בטיוליה בעולם. הסוויטה בנוף ירדן, מושב מנחמיה, טל' 050-6880611

9. מוזה על המים: בגלל שאפילו "טיים" קבע

מסעדת ''מוזה על המים''
מסעדת ''מוזה על המים'' צילום: יחסי ציבור
 
הנוף של מוזה עוצר נשימה. גן השלושה, שבו היא ממוקמת, דורג על ידי המגזין "טיים" כאחד מ-20 המקומות היפים ביותר בעולם. ואכן בית הקפה-מסעדה הזה צופה אל נוף יפהפה של בריכות, מפלים ומעיינות הגן, ונורא כיף פשוט לשבת בו ולבהות בטבע.

התפריט עצמו, חלבי וכשר, אינו יוצא דופן ותוכלו למצוא בו את מגוון הסלטים-פסטות-דגים השגרתי. אפשר גם ליהנות מעוגה וקפה ולעלעל באחד הספרים הישנים שבספרייה הגדולה, המוצעים לאורחים, כשאף אחד לא דוחק בך.

המקום סגור בשישי בערב ובשבת בצהריים. מוזה על המים, גן השלושה, טל' 04-6488097

10. אגדת לחם: בגלל המעמולים

אגדת לחם
אגדת לחם צילום: יחסי ציבור
 
אגדת לחם בחצר גשר הישנה מייצרת מאפים טריים מתנור ותיק בן 82 שנה ששופץ ושוחזר. מחוץ למאפייה ניצב מערבל הקמח ההיסטורי, ובפנים פועל תנור לבני השמוט המקורי שהנפיק לחברי הקיבוץ את המאפים שלו כבר אז.

האופה מאיה שלום היא ירושלמית לשעבר חסרת ניסיון באפייה שקיבלה את הצ'אנס שלה כאן, כשחיפשו אופה שתתמודד עם התנור הזה, שאין לו קשר לאפייה רגילה ולתנורים מודרניים. היא אופה חלות נהדרות, מעמולים מדהימים במילוי תמרים ותפוזים, ריפת' - עוגיות מרוקאיות עם אניס, לחמי בטטה ואגוזים ועוד.

אם תבקשו יפה, מאיה תראה לכם איך היא מבעירה את תנור הלהביור הגדול (מבעירים אותו פעם ביום, והוא לוהט למשך שעות) ותוכלו להצטייד במבחר המאפים ובמוצרים משלימים כמו ריבות ורטבים מהאזור. אגדת לחם, חצר גשר הישנה, טל' 04-6752685

ובין לבין...
גן גורו הוא גן חיות אוסטרלי שחלק גדול ממנו מוקדש לקנגורו, החיה המרתקת עם הכיס. הקנגורואים מסתובבים שם חופשי ואפשר להאכיל, להצטלם וללטף אותם ממש כמו חיות מחמד. הם סופר-ידידותיים והחוויה מענגת לגמרי, גם אם אינה כוללת בליסה. לא רק לילדים. גן גורו, בכניסה לקיבוץ ניר דוד, טל' 04-6488060

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים