טיפיקלי לעוף: ביקורת משלוחים מטיפיקו

לפני פחות מעשור הייתה שנה שבה כולם אמרו טיפיקלי, משמע 'מתאים לו', אופייני לו, יפה לו. המילה אמנם נאמרה תמיד בטון רגיז, אבל היא מתאימה כנראה לעוף הצלוי שמגיע מטיפיקו (העגה הספרדית למילה הנ"ל)

רוי רגב | 29/3/2009 10:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארוחת עוף בטיפיקו
ארוחת עוף בטיפיקו צילום: יחסי ציבור
לאחר שבשבוע שעבר הצגנו חריגה קלה בתקציב עם ביקורת על ההמבורגר המפואר של "וולפגאנג", החלטנו  להזמין השבוע משלוח שיתכתב עם רוח המיתון. היות והטרנד החם היום בתל-אביב הוא הרוטיסרי, או אם תרצו - סתם עוף בגריל, החלטנו לעשות דווקא ולבחור בקלאסיקה – עוף צלוי שלם מטיפיקו.

לאחרונה נשמעים קולות בביצת הקולינריה העירונית, הטוענים כי נמצא המחליף הרשמי לשיגעון היוגורט המטופש (זה האמיתי וזה המזויף) והוא בכלל בשרי. הרוטיסרי החדשים שנפתחו בשנה האחרונה בעיר מציעים אולי תפריט גמיש יותר מזה של טיפיקו, וצליית העופות נעשית בעזרת גז ולא על ידי תנורי החשמל הגדולים, אבל מתברר שהסוס המזדקן יכול לתת קרב יפה לבתי העוף המעוצבים.  

ההזמנה מטיפיקו נעשתה במהירות, באדיבות ובסחבקיות מקסימה. הטלפן היה מאוד סבלני, בעוד אנחנו מנסים להבין איזו כמות של עוף תשביע זוג. הוא המליץ לנו על עוף שלם, איתו הזמנו גם מנת תפוחי אדמה צלויים וסלט עגבניות קטן (חייבים ירקות כדי להשקיט את המצפון הפולני). היות וכל החשבון הסתכם ב- 78 שקל בלבד, לא ניסינו אפילו לבדוק אם נוכל להסתפק בחצי עוף והנחנו כי נוכל לטפל גם בעוף שלם (אכן הצלחנו, אבל זה לקח יומיים תמימים).

ההזמנה ותוצאותיה

כך הגיע המשלוח מטיפיקו
כך הגיע המשלוח מטיפיקו צילום: רוי רגב
לאחר כמחצית השעה הגיע לדירתנו שליח מתנשם ונחמד במיוחד. עם סיום דיון חברי של כעשר דקות בנושאי נדל"ן והעדפתו למגורים בפלורנטין (בהחלט עורר מחשבה הבחור), התחלנו לפרק את השקית הענקית. עם פתיחת שקית העוף הוצף החדר בריח מצויין, כזה שרק עוף צלוי יכול להפיק. אני מניח שאין כמעט ישראלי אחד שהריח הזה הוא לא חלק מנוף ילדותו, שכן מדובר באחד המאכלים הפופולריים בישראל בשנות ה-80 וה-90.

העוף הגיע חם ועסיסי. העור, למי שאוהב, היה קריסיפי במידה ושמר על העסיסיות ועל הטעם של המרינדה הפיקנטית בה הושרה העוף. תפוחי האדמה
הקטנטנים היו מצוינים, מלוחים במידה ורכים מבפנים. הם אפילו הגיעו עם הקליפה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. סלט העגבניות לא היה משהו לכתוב עליו הביתה, אבל סיפק את הסחורה בכל מה שקשור למנת ירק סמלית ומאזנת לצד כמות הבשר הגדולה.

בשקית המשלוח הגיעה גם לחמנייה טרייה ומגוון הקטשופים, מיונזים וחרדלים. אנחנו באופן אישי לא יכולים לאכול עוף צלוי בלי כמות נכבדת של חרדל. לכן התלונה היחידה והקטנטונת שלנו לאנשי טיפיקו היא ההתקמצנות על כמות החרדל שצורפה למשלוח. אם גם אתם אוהבים את הנוזל הצהבהב, זכרו לבקש תוספת ממנו.

בסופה של הארוחה המעולה והזולה של טיפיקו הגענו למסקנות הבאות:­א' – למרות פתיחתם של בתי עוף מצוינים לאחרונה, כגון: Ma Poule החדש בבן יהודה, דארלינג  ורוטיסרי מארקט באבן גבירול, לעוף הצלוי הוותיק יש בהחלט מה למכור; ב' – כמות האוכל לה זכינו עבור 78 שקל היא מדהימה ויכולה להספיק גם לארבעה; ג' – מחירי שכר הדירה במרכז העיר בהחלט הפכו ללא שפויים בשנים האחרונות וד' – בלי שום קשר למחיר הזול, או לכמות, העוף של טיפיקו הוא פשוט וטעים, ללא התחכמויות מיותרות.

חשבון סופי:
עוף שלם – 48 שקל
תפוחי אדמה – 14 שקל
סלט ולחמנייה – 14 שקל
סה"כ: 78 שקל

טיפיקו, נחלת בנימין 1, ת"א. טלפון: 03-5168050

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים