ההיסטוריה ניגרת: קוקטיילים על טהרת הליקר הישראלי
כשאומרים שהיה פה טוב לפני שנולדנו, לאו דווקא מתכוונים למשקאות-בלהה בנוסח שטוק 84 או יין הנשיא, אבל מתברר שגם מנוסטלגיה אפשר לסנתז קוקטיילים לא רעים בכלל

אבל רגע: למה בכלל להיזכר בימים הרעים ההם, שחרכו לישראלים לא מעטים את התודעה והכבד בהתאמה? או. בשנה האחרונה מגמה בולטת בעולם היא חזרה לקוקטיילים קלאסיים, לצד שימוש במוצרים נוסטלגיים מקומיים בקוקטיילים עכשוויים. על פניו, אין מצב למנף בישראל מקבילה לטרנד כזה, שכן מי היה רוצה לחזור במנהרת הזמן לימי ברנדי מדיצינל עם סודה ומטרייה קטנה? ועדיין, כדי להרגיש חלק מהעולם, בחרתי לעשות ניסוי' ולהתקין מחומרי
למסע הכומתה הבלתי אפשרי גויס גל יניב, יועץ בר ומשקאות. בין היתר, הרכיב יניב במסעדת "חדר האוכל" תפריט קוקטיילים, שמזגזג בין חומרי גלם ישראליים לקוקטיילים עם סקס אפיל בינלאומי, ואחרי שגרמתי לו לשבור את הראש, התקבלה תוצאה טעימה, אלגנטית, עושה כבוד לטעמים מקומיים, והכי חשוב - מוכיחה כי במניפולציות הנכונות ובקצת טעם טוב, אין לנו במה להתבייש.
שילוב בין עראק אשכוליות מזרח תיכוני לקאפיריניה הברזילאית, שרקח יניב, והפך לקוקטייל הבית של "חדר האוכל".
6 קוביות אשכולית אדומה, על קליפתן
4 עלי מרווה
כף סוכר לבן
60 מ"ל עראק
45 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות
30 מ"ל מיץ לימון
15 מי סוכר
כותשים בכוס היי בול מרווה וסוכר עם אשכולית. מעבירים את הנוזלים לשייקר מלא קרח, מנערים, מסננים לתוך כוס ההיי בול, מוסיפים קרח (אם רוצים), ומגישים .
סוג של מוחיטו לבנטיני, בצבע לבן (מהרוזטה והעראק)
4 קוביות לימון
חופן נענע
60 מ"ל עראק
45 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל רוזטה (סירופ שקדים, שאפשר לקנות בסופרים ובחנויות אורגניות ובשווקים)
כותשים נענע ולימונים בהיי בול, ממלאים שייקר בקרח כתוש, מוזגים את הנוזלים, מסננים, מוזגים לכוס ומגישים.

4 תותים
כף סוכר לבן
5 עלי בזיליקום
מיץ מחצי לימון
כוס קרח
15-30 מ"ל מי סוכר
60 מ"ל רום
30 מ"ל גראנד סברה (מותג הפרימיום של סברה: ליקר תפוזים ישראלי, מעין מקבילה לקואנטרו)
הכי קל: מעבירים את כל המרכיבים לתוך הבלנדר. מוזגים לכוס קוקטייל.
תרגום ישראלי למרגריטה, כשגם כאן את הקואנטרו מחליף הסברה. אפשר להגיש עם קוביות גבינה בולגרית בצד (רק עשו טובה: לא בתוך הקוקטייל, כן?)
כוס קוביות אבטיח קר
כף סוכר לבן
60 מ"ל טקילה או וודקה
30 מ"ל גראנד סברה (ראו מתכון קודם)
15-30 מ"ל מי סוכר
כוס קרח
5 עלי נענע
מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר, ומוזגים לכוס קוקטייל. אפשר לקשט באבטיח.
המקבילה הישראלית לקיר רויאל המאוס.
45 מ"ל מיץ רימונים טבעי
15 מ"ל וודקה
קאווה או שמפניה
מוזגים מיץ רימונים וודקה לכוס פלוט (שמפניה), סוגרים בקאווה או בשמפניה, מקשטים בכפית של גרעיני רימון.
הומאז' למשקאות הסודה האמריקאיים, בטוויסט מרענן.
60 מ"ל ברנדי מקומי (זה של כרמל דווקא יכול להתאים)
30 מ"ל מיץ לימון
15 מי סוכר
מי טוניק
מוזגים את הברנדי, את מי הסוכר ואת מיץ הלימון להיי בול מלא בקרח. סוגרים בטוניק.