ההיסטוריה ניגרת: קוקטיילים על טהרת הליקר הישראלי

כשאומרים שהיה פה טוב לפני שנולדנו, לאו דווקא מתכוונים למשקאות-בלהה בנוסח שטוק 84 או יין הנשיא, אבל מתברר שגם מנוסטלגיה אפשר לסנתז קוקטיילים לא רעים בכלל

גבי בר-חיים | 26/3/2009 16:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני כשלושה שבועות הזדמן לי - בהתקף  נוסטלגיה ולחץ פיזי לא מתון מצד חברים - לטעום את הברנדי של כרמל. אותו פאר יצירה מעודן, ואחד מתפלצות הכהלים הישראלי בעשורים קדומים. האמת היא שהוורסיה הנוכחית לא היתה מוות נוזלי כפי שציפיתי (כמה מהנוכחים אפילו נשבעו שהיו שותים ממנו מבחירה חופשית, אבל יש להם חך של גמל).

קוקטיילים ישראליים
קוקטיילים ישראליים צילום: רענן כהן
מנגד, מיותר לציין שאין מה להשוות ברנדים מקומיים עתיקים לגרסאות המפוארות בצרפת, בספרד ובשאר מדינות בעלות היסטוריה מפוארת. כך, למעשה, גם לשאר נוזלים נוסטלגיים ישראליים, כמו ויסקי אסקוט, קוניאק אקסטרה פיין, שטוק 84, ליקר סברה, עראק עכור, יין הנשיא (משהו עם בועות שמפא"יניקים כינו אותו "שמפניה") ופיתוח רומני-ישראלי בשם שפריץ, שכלל יין זול וסודה אלימה במיוחד.
מאש אפ

אבל רגע: למה בכלל להיזכר בימים הרעים ההם, שחרכו לישראלים לא מעטים את התודעה והכבד בהתאמה? או. בשנה האחרונה מגמה בולטת בעולם היא חזרה לקוקטיילים קלאסיים, לצד שימוש במוצרים נוסטלגיים מקומיים בקוקטיילים עכשוויים. על פניו, אין מצב למנף בישראל מקבילה לטרנד כזה, שכן מי היה רוצה לחזור במנהרת הזמן לימי ברנדי מדיצינל עם סודה ומטרייה קטנה? ועדיין, כדי להרגיש חלק מהעולם, בחרתי לעשות ניסוי' ולהתקין מחומרי

גלם ישראליים פרשנות לקוקטיילים בינלאומיים.

למסע הכומתה הבלתי אפשרי גויס גל יניב, יועץ בר ומשקאות. בין היתר, הרכיב יניב במסעדת "חדר האוכל" תפריט קוקטיילים, שמזגזג בין חומרי גלם ישראליים לקוקטיילים עם סקס אפיל בינלאומי, ואחרי שגרמתי לו לשבור את הראש, התקבלה תוצאה טעימה, אלגנטית, עושה כבוד לטעמים מקומיים, והכי חשוב - מוכיחה כי במניפולציות הנכונות ובקצת טעם טוב, אין לנו במה להתבייש.

קוקטייל הבית

שילוב בין עראק אשכוליות מזרח תיכוני לקאפיריניה הברזילאית, שרקח יניב, והפך לקוקטייל הבית של "חדר האוכל".

6 קוביות אשכולית אדומה, על קליפתן
4 עלי מרווה
כף סוכר לבן
60 מ"ל עראק
45 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות
30 מ"ל מיץ לימון
15 מי סוכר

כותשים בכוס היי בול מרווה וסוכר עם אשכולית. מעבירים את הנוזלים לשייקר מלא קרח, מנערים, מסננים לתוך כוס ההיי בול, מוסיפים קרח (אם רוצים), ומגישים .

שקד

סוג של מוחיטו לבנטיני, בצבע לבן (מהרוזטה והעראק)

4 קוביות לימון
חופן נענע
60 מ"ל עראק
45 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל רוזטה (סירופ שקדים, שאפשר לקנות בסופרים ובחנויות אורגניות ובשווקים)

כותשים נענע ולימונים בהיי בול, ממלאים שייקר בקרח כתוש, מוזגים את הנוזלים, מסננים, מוזגים לכוס ומגישים.

דאקירי תות ובזיליקום

גרנד סברה
גרנד סברה יחסי ציבור
יניב שונא קוקטיילים בבלנדר, כי "אין בזה שואו וזה עושה רעש". מנגד , אין דאקירי בלי בלנדר ובלי קואנטרו, שמוחלף כאן בליקר סברה המקומי. הגרסה הישראלית הנוכחית מוצלחת במיוחד.

4 תותים
כף סוכר לבן
5 עלי בזיליקום
מיץ מחצי לימון
כוס קרח
15-30 מ"ל מי סוכר
60 מ"ל רום
30 מ"ל גראנד סברה (מותג הפרימיום של סברה: ליקר תפוזים ישראלי, מעין מקבילה לקואנטרו)

הכי קל: מעבירים את כל המרכיבים לתוך הבלנדר. מוזגים לכוס קוקטייל.

מרגריטה אבטיח ונענע

תרגום ישראלי למרגריטה, כשגם כאן את הקואנטרו מחליף הסברה. אפשר להגיש עם קוביות גבינה בולגרית בצד (רק עשו טובה: לא בתוך הקוקטייל, כן?)

כוס קוביות אבטיח קר
כף סוכר לבן
60 מ"ל טקילה או וודקה
30 מ"ל גראנד סברה (ראו מתכון קודם)
15-30 מ"ל מי סוכר
כוס קרח
5 עלי נענע

מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר, ומוזגים לכוס קוקטייל. אפשר לקשט באבטיח.

רימונה

המקבילה הישראלית לקיר רויאל המאוס.

45 מ"ל מיץ רימונים טבעי
15 מ"ל וודקה
קאווה או שמפניה

מוזגים מיץ רימונים וודקה לכוס פלוט (שמפניה), סוגרים בקאווה או בשמפניה, מקשטים בכפית של גרעיני רימון.

B&T

הומאז' למשקאות הסודה האמריקאיים, בטוויסט מרענן.

60 מ"ל ברנדי מקומי (זה של כרמל דווקא יכול להתאים)
30 מ"ל מיץ לימון
15 מי סוכר
מי טוניק

מוזגים את הברנדי, את מי הסוכר ואת מיץ הלימון להיי בול מלא בקרח. סוגרים בטוניק.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים