סלט סלק ושומשום של רמי לחייאני

סלט סלק ושומשום צילום: איל פריד
* 4 סלקים בגודל בינוני, קלופים
* כרוב אדום קטן
*כף וחצי שמן + כף שמן כף סויה
*מיץ מלימון שלם
*מלח ופלפל
*3 כפות שומשום
* כף צנוברים
אופן ההכנה:
1.מגרדים את הסלקים בפומפייה לרצועות דקיקות. פורסים את הכרוב דק-דק. מחממים בווק כף וחצי שמן. מקפיצים את הסלק עד שהצבע שלו נהיה בוהק. מוסיפים את הסויה, הלימון, המלח והפלפל. מבשלים עוד שתיים-שלוש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים
את הכרוב וממשיכים לבשל עד שהכרוב מקבל את הטעם של הסלק. מעבירים לצלחת הגשה.
2.במחבת נוספת קולים את השומשום והצנוברים במעט שמן. כשהצנוברים מתחילים לשנות את הצבע, מסירים מהאש. מפזרים מעל סלט הסלק. מצננים ומגישים.