עודפי ייצור: איך מכינים פריטטה?
פריטטה, החביתה האיטלקית עם השם המתגלגל, היא הרבה יותר מאכסניה מצוינת לשאריות של אתמול. זה הזמן ללמוד להתקין אחת מקצועית

הפריטטה קיבלה את השם שלה מהמילה פריטו, לטגן באיטלקית, ובכוונה היא כללית מאוד. דבר אחד משותף לכל פריטטות העולם, הן עשויות מביצים. בעיקרון, פריטטה היא חביתה שאליה נכנס כל מה שלא נאכל מהבישולים של יום קודם. תפוחי אדמה, חתיכות בשר, עוף, נקניקים וכיוצא באלה יכולים לעטר פריטטה.
גרסה מצוינת נוספת עושה שימוש בשאריות פסטה עם הרוטב. בעבר, זאת הייתה הדרך למנוע בזבוז אוכל, היום יש מי שמכינים פריטטה גם בלי להשתמש בשאריות, כמו שמכינים עיג'ה, למשל. עופר אסלן ממסעדת זאזא הכין פריטטה כפולה, בירוק ובלבן. על זה, אם רוצים, אפשר להוסיף פריטטה אדומה מעגבניות, סתם בשביל ההתעסקות והרושם. התוצאה היא מעין עוגה תפוחה זהובה ויפה מלמעלה עם טעם נהדר בפנים. בשביל השדרוג, אפשר לגרד עליה פרמז'ן, קשקבל או כל גבינה ארומטית אחרת. גם שמנת חמוצה לוקחת.
חומרים:
2 עלי מנגולד
חלק ירוק של כרישה
קמצוץ כורכום
שלוש ביצים
מלח
פלפל שחור
הכנה:
קוצצים דק את עלי המנגולד ואת הכרישה. מתחילים בטיגון הכרישה בשמן זית ולאחר שהיא מתרככת מעט מוסיפים את עלי המנגולד. מתבלים. תפקיד הכורכום להעצים את הצבע הירוק ולא בהכרח לתת טעם.

חומרים:
תפוח אדמה בינוני
בצל קטן
שלוש ביצים
מלח
פלפל שחור
הכנה:
מגרדים את תפוחי האדמה והבצל בפומפיה. ממליחים, מפלפלים ומטגנים במחבת. מוסיפים את הביצים, לאחר שטרופים אותן, ומערבבים כדי שהחומרים יאוחדו.
מורידים את הפריטטה הלבנה מהאש, אך משאירים אותה בתוך המחבת ומניחים מעליה את הפריטטה הירוקה כשהצד שלא בא במגע עם המחבת נמצא כלפי מעלה. טורפים מעל שתי הפריטטות עוד ביצה ומכניסים לתנור של 180 מעלות לעשר דקות. מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים מעל צלחת. ביד אחת אוחזים את ידית המחבת והיד השניה תומכת בצלחת. בתנועה זריזה הופכים את הפריטטה על הצלחת. מחכים כשתי דקות וחותכים.