עוף בפאנקו על קרם תפוחי אדמה ברוטב דבש חרדל

קצת מכל דבר טוב, ירקות ועשבי תיבול עם פירורי פנקו יפניים, שעוטפים את הכל. השף עדי כהן ממסעדת טנדוקה שביקנעם עילית

nrg מעריב | 22/3/2009 17:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מרכיבים לשני סועדים:  
500 גרם חזה עוף
100 גרם אווז מעושן
100 גרם פטריות
80 גרם בצל (חצי בצל גדול)
30 גרם טימין (כעשרה ענפים קטנים)
30 מ"ל יין לבן 
ביצה 1 למלית
15 גרם מלח

עוף בפנקו
עוף בפנקו צילום: יחסי ציבור
 
מרכיבים לתוספת:
4 תפוחי אדמה קלופים
2 בצל מטוגן
מוסקט
מלח
קמח
פירורי פאנקו
2 ביצים לציפוי

מרכיבים לרוטב:
60 מ"ל חרדל (כשתי כפות)
כף סילאן
חמישה גבעולי טימין
שלוש שיני שום
שתי כפות שמן זית

אופן הכנה של העוף:
הכנת המלית:
1. לחתוך לקוביות את האווז המעושן, הפטריות והבצל.
2. לקצוץ ולהקפיץ על מחבת, לתבל במלח ולבסוף להוסיף את את היין הלבן.
3. לקרר ולהוסיף את הביצה.

 4. חותכים בחזה העוף מעין כיס פנימי, אותו ממלאים במלית
שהוכנה.
5. לאחר מילוי העוף מצפים אותו בקמח, אחר כך בביצים ובסוף בפירורי פאנקו (פירור לחם יפנים שניתן לקנות בלכ סופר)
6. לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ולהעביר לתנור חם  לעוד 7 דקות של אפיה קלה.

אופן הכנה לקרם תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, טוחנים עם הבצל המטוגן ומתבלים.

אופן הכנה הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב,  למעט שמן הזית למעבד מזון , טוחנים ומזליפים פנימה את שמן הזית באיטיות.

צורת הגשה: מניחים את קרם תפוחי האדמה במרכז הצלחת פורסים את העוף לטבעות ומניחים על הפירה. מעל הכול יוצקים את הרוטב ומגישים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים