לחיי 1929: שלושה קוקטיילים מנחמים לימי משבר

80 שנה חלפו מאז המשבר הכלכלי ההוא שזעזע את אמריקה אבל קשה להתכחש לעובדה שהמשקאות שליוו אותו רלוונטיים היום יותר מתמיד. גבי בר חיים עושה מחווה למשבר הכלכלי הנוכחי עם מתכונים למנהטן, קאפירושקה וסי בריז

גבי בר-חיים | 12/3/2009 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
לחיי שנות העשרים!
לחיי שנות העשרים! Yuliya Libkina , cc-by

אם אתם יכולים שלא להיכנס בימים הקרובים לאתרי חדשות אמריקאיים, תעשו לעצמכם טובה ותמצאו משהו טוב יותר לעשות. למשל, להסתכל על מנחם בן גורם לאמיר פיי גוטמן אקזמה תודעתית. בעצם, אם אתם יכולים להימנע באופן כללי מזרימת מידע מעמודי החדשות והכלכלה ישירות לתודעה המעורפלת שלכם, עשיתם את עסקת חייכם. ובעצם, הרבה יותר עדיף לצפות בפנינה טורנה במקלחת -פלטפורמות ענק והכל - מאשר ברוברט מיידוף מול המצלמות.

תקראו לזה איך שתרצו: מיתון כלכלי, כלכלת מיתון או קלקולי הכלכלה שלכם. כל אלה לא טובים לעור הפנים. והמצב הולך להיות רע עוד יותר. ואם זה לא מספיק, האירופים, טיפוסים עם היסטוריה ארוכה של האשמת יהודים בקטסטרופות, טוענים ששוב אנחנו אשמים. בכל מקרה, לרגל האירוע, המתכון הכי זול וזמין להדחקה שאני מכירה מערב את הקוקטיילים הכי מפילים מהרגליים מתקופת המשבר הכלכלי של 1929, בצירוף ערוץ 20. זה הולך יופי עם פנסיות אבודות וחשבונות בנק מעוקלים ודופק את המוח, פלוס בונוס מיוחד: לשון זיפית ותחושת אשם בבוקר שאחרי.

אה, כן. וגם הקוקטיילים בסדר. תוסיפו לכך את העובדה שבארצות הברית נרשמת צריכת שיא של כהלים בימים האחרונים, ותבינו שכרגיל, אנחנו האחרונים שמצטרפים למגמה. חוץ מזה, למה לשלם 40 שקל על קוקטייל בבר, כשאתם יכולים לעשות לעצמכם עבודה של ברמן בינוני פלוס בבית, בעשירית עלות? בקיצור, הבנתם את הרעיון.
מנהטן

מנהטן. רגע של רווחה כלכלית
מנהטן. רגע של רווחה כלכלית צילום: CCBY. RICK
 
אם כבר להתחיל מחווה למשבר הכלכלי, חובה לעשות את זה עם מנהטן - קוקטייל שניחם לא מעט ברוקרים קשי יום במשברים כלכליים קודמים, וחיזק את נפשם של ניו יורקרים אומללים במהלך 1929. המנהטן הומצא בסביבות 1874 במנהטן קלאב בניו יורק לאחת, ליידי רנדולף צ'רצ'יל ) אמא של וינסטון). הליידי, שהיתה אישה עם קעקוע שחור על ידה השמאלית ונטייה לשערוריות, כנראה גם ידעה לשתות. הנה ההוכחה.

60
מ"ל בורבון
30 מ"ל ורמוט מתוק
דש אנגוסטורה (סוג של ביטר)

מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח. מסננים לכוס אולד פשנד (לגברים) או למרטיני (לנודניקים ולבנות) ומוספים דובדבן, אם רוצים. לדריי מנהטן מחליפים את הוורמוט המתוק ביבש, ומוסיפים קליפת לימון.

לפרפקט מנהטן משתמשים בחצי ורמוט יבש וחצי מתוק (15 מ"ל כל אחד), מקשטים בדובדבן ובלימון ומרגישים לרגע רווחה כלכלית.

קפירושקה

הגרסה הסלאבית, עאלק, לקפירינייה, ששתו כבר בשנות ה-20, כגרסת אמריקנה הרפקנית לתענוג הברזילאי.

הגרסה הסלאבית לקפירינייה
הגרסה הסלאבית לקפירינייה צילום: אריק סולטן
 
60 מ"ל וודקה (אפשר קשאסה, לקפירינייה קלאסית)
ליים שלם, חתוך לקוביות או לימון צהוב
10 מ"ל מיץ ליים או לימון טרי
2 כפיות אבקת סוכר טוב, נו. או סוכר
 קרח מרוסק

כותשים בלואו בול את הסוכר ואת הליים. מוסיפים וודקה ומיץ ליים. ממלאים את הכוס בקרח מרוסק. מערבבים. מקשטים בפרוסת לימון ומגישים.

סי בריז

הנה הומאז' לאחד ממשקאות המשבר הכלכלי הגדול של 1929. אז הוא הכיל ג'ין, סירופ גרנדין, וודקה, ברנדי משמשים ומיץ לימון. התוצאה: אללה יוסטור ולהקתו. בהמשך הוא כלל וודקה, ליקר קירסאו וורמוט. למזלנו, השילוב של היום פשוט ונעים הרבה יותר. מוצר הבסיס הנדרש להרבה קוקטיילים הוא בקבוק של וודקה קפואה (אני חובבת סטוליצ'ניה, אבל כל וודקה בסיסית טובה אחרת היא בסדר. לא צריך גריי גוס וכאלה. באמת)

50 מ"ל וודקה 
100 מ"ל מיץ חמוציות
50 מ"ל מיץ אשכוליות טרי
כדאי: 20 מ"ל קמפרי

מוזגים את המרכיבים להיי בול מלאה בקרח מרוסק. מערבבים ומגישים.
 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים