ארטישוק בעלי דפנה
החומרים:
6 ארטישוקים
כוס מים או יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
8 גרגירי פלפל שחור
מעט מלח
5 עלי דפנה יבשים או 10 טריים
אופן ההכנה:
1.בעזרת סכין חדה חותכים את החלק העליון של הארטישוקים. מסירים גבעולים ועלים חיצוניים.
2.מרפדים תחתית סיר רחב בעלי דפנה ופלפל, מעמידים מעליהם את הארטישוקים,
זורים מלח ויוצקים את המים והשמן מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
המים או היין צריכים להתאדות ולהיספג בארטישוקים, ובסוף הבישול תחתיתם מיטגנת בשמן.