ברבוניות עם עלי דפנה (מתכון של ריבר קפה)

ברבוניות עם עלי דפנה צילום: שרי אנסקי
החומרים:
6-8 ברבוניות גדולות או פרידה
40 עלי דפנה טריים
4 שיני שום פרוסות
שמן זית
לימון
אופן ההכנה:
1. חורצים חריצים אלכסוניים בדגים, ממליחים אותם ונועצים בכל אחד מהם עלי דפנה ופרוסת שום משני הצדדים. מכניסים מספר עלי דפנה גם לתוך הדגים, מתבלים במלח ופלפל, שמים בתבנית ויוצקים כמות נדיבה של שמן זית.
מכסים ומשרים לחצי שעה או יותר במקרר.
2. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מכסים בשאר עלי הדפנה, מכניסים לתנור ואופים כ-10דקות. בודקים שהדגים עשויים (בעזרת סכין קטנה) סוחטים עליהם את הלימון ומגישים.