איקרה רומנית
הטריק של האיקרה הזאת הוא מי סודה עם חצי כפית מלח. את התוצאה מגישים עם בצל קצוץ, זיתים שחורים ובירה צוננת. מתכון של השף עופר נלו

איקרה רומנית צילום: יחסי ציבור
החומרים:
250 גרם ביצי קרפיון
כוס שמן קנולה
מיץ לימון משני לימונים
250 מ"ל מי סודה עם חצי כפית מלח מומסת בסודה
אופן ההכנה:
מנקים את ביצי הדג, מורידים עורקים ושומנים בעזרת הידיים ומכניסים למיקסר.
טוחנים את הביצים במהירות בינונית ומזליפים שמן בקצב איטי ואחיד עד היווצרות גלים.
מגבירים
מעט את קצב המיקסר ומוסיפים את מי הסודה המומלחים אך לא בבת אחת. מוסיפים את המיץ לימון וממשיכים לערבל כ- 3 דקות.
מגישים עם בצל קצוץ וזיתים שחורים.