חגיגה של פריחה: טיול בעמק יזרעאל
פריחת הכלניות, התורמוסים, הרקפות והעיריות מהווה הזדמנות נהדרת לצאת לטיול משפחתי באופניים או ברגל, וליהנות מהנופים בשמורות הטבע של עמק יזרעאל

פריחות של כלניות, רקפות והמון עיריות אפשר למצוא בגבעות גן לאומי שימרון, סביב היישוב תמרת. בשמורה צומחת חורשת עצי שיטה מלבינה, ובקרחות היער שבין העצים יש מרבדי פריחה של כלניות לבנות ואדומות. זהו איזור מצוין לטיולים רגליים ולפיקניקים ואפשר גם לעלות לתל שומרון ולמגדל התצפית של קק"ל כדי לצפות על עמק יזרעאל.
במסגרת הביקור אפשר לבקר
איך להגיע: הגישה לשמורה היא מכביש הגישה ליישוב תימרת, כ- 100 מטרים צפונית למסעף מכביש מס' 75. ניתן לחנות בצד הכביש (במקום בו עבר בעבר קטע כביש ישן) ומשם להיכנס רגלית לתחומי השמורה.
בשמורת אלוני אבא אפשר לצאת למסלול מעגלי המתאים לכל המשפחה, כשעה של הליכה מתונה. המסלול עובר דרך יער טבעי עד לקרחת יער יפהפייה. בקרחת היער נפרסים מרבדי רקפות, כלניות, ונוריות במלוא הדרן, לצד פרות רועות באחו פורח והתמונה פסטורלית ממש כמו ציור.

במסלול תצפית לעמק יזרעאל, הכרמל והרי נצרת. במורד השביל יש שלולית מלאכותית המשמשת אתר רבייה ובית גידול לדו חיים כמו סלמנדרה, טריטון וחפרית הנכחדים עם השנים מארצנו.
איך להגיע: בין בית לחם הגלילית ליישוב אלוני אבא, כביש 7513. מגיעים לצומת אלונים, פונים לכיוון היישוב בית לחם הגלילית, נוסעים לאורך הכביש עד שפוגשים בשילוט אל עבר השמורה.
ברמת מנשה ליד קיבוץ גלעד אפשר למצוא פריחת רקפות לצד כלניות. בחורשה במעלה ההר נגלה שדה ורוד של אלפי רקפות, המשתרע על גודל של מגרש כדורגל. כאשר עולים בשביל המסודר לתוככי החורשה, נהנים ממחזה משגע של רקפות ורדרדות.
כבר בכניסה לשמורה "גבעת הרקפות" הוקמו מתקנים לנוחות המגיעים הכוללים ספסלים, שילוט והסבר על הרקפות.
איך להגיע: נוסעים בכביש 672 מצומת אליקים לכיון קיבוץ גלעד. השילוט ברור לאורך כל הדרך.
שדות פריחת כלניות ותורמוסים אפשר למצוא בשיפוליו הדרומיים של גבעת המורה, מדרום ליישוב נעורה. התורמוסים פורחים החל מאמצע פברואר ועד אמצע מרץ. בשדות הכחולים במלוא פריחתם ניתן אף לראותם מהכביש. במקום יש גישה נוחה ואף מקומות נעימים לפיקניק בחורש.

הכניסה לחורש לכל כלי רכב אפשרית מתחנת הדלק דרומית ליישוב נעורה. מהתחנה יש דרך עפר הפונה צפונה ואחרי כן מערבה לתוך השדות. שם יש שבילי עפר נוחים לכלי רכב, המגיעים לשדות התורמוסים והכלניות. אפשר גם להשאיר את כלי הרכב ולטייל רגלית.
איך להגיע: כביש 716 היוצא מכביש 65 – שני קילומטרים מזרחית לדברת ופונה דרומה אל תמרה, נעורה ועין חרוד. או אם מגיעים מכביש 71, פונים שמאלה בצומת יששכר וחולפים על עין חרוד איחוד וגם על הכניסה ליישובים רמת צבי ומולדת, ממשיכים עד תחנת הדלק.
בימים כתיקונם אנשי קיבוץ שריד עסוקים בקטיף ופעילות חקלאית, אך בימי פריחה הקיבוץ כולו נוהר אל חורשת האורנים והרקפות שמעבר לכביש כדי לשטוף את העיניים במראה המלבב: רבבות רקפות, עטורות עלים בשרניים, מרימות ראש ומציפות את מורדות החורשה.
בין שני חלקי החורשה יש דרך עפר שבה אפשר לטייל רגלית החברה להגנת הטבע סימנה בשלטים קטנים שהפרח מוגן.
איך להגיע: חורשת אורנים לצד כביש 73, מול הכניסה לקיבוץ שריד בעמק יזרעאל.
דרך הנוף מגבעת המורה אל שמורת בלפוריה עוברת בנופיו הציוריים והמוריקים של עמק יזרעאל, המבטיחים טיול קליל ומהנה ברגל או באופניים. זהו מסלול טיול שהוכשר על ידי קק"ל. זאת כחלק מתכנון רחב היקף שמטרתו הכשרת ציר למטיילים שתחילתו בים התיכון, עובר בגדות נחל הקישון אל שדות עמק יזרעאל, אגם כפר ברוך, שמורת בלפוריה וסיומו בגבעת המורה. אורך המסלול שלושה קילומטרים והוא מיועד להולכי רגל או רוכבי אופניים בלבד.

הדרך עוברת משכונת עפולה הצעירה בגבעת המורה (נחל המורה), פוגשת בנחל טבת ומתחברת לנחל עדשים עד לכביש עפולה, מעבר לכביש שמורת בלפוריה ובה בריכת ג'מוסים. בבריכה חיים דגים, חלזונות, סרטנים וחיפושיות מים ובסביבת הבריכה חיים עופות מים ועדר ג'מוסים.
איך להגיע: לנסוע דרך כביש עפולה-צומת גולני (כביש 65) ולהגיע אל צומת גבעת המורה. לבאים מצפון יש לפנות ברמזור השני ימינה אל גבעת המורה. מאחורי הבתים האחרונים של השכונה, "בחצר האחורית", מתחילה הדרך הנופית שהיא נתיב להליכה ברגל ושביל רכיבה על אופניים.
מקור המשיכה העיקרי של מטיילים לשמורת הטבע גלבוע הוא גל הפריחה של אירוס הגלבוע. כדי למנוע נזק לשמורה ולפריחה המרהיבה, הכשירה רשות הטבע והגנים שבילים (המסומנים במפה) אשר עוברים בין ריכוזי הפריחה של אירוס הגלבוע.

שביל הר ברקן ושביל האירוסים מציעים מסלול מעגלי בין 1-1.5 קילומטרים – מתאים לכולם. הר הגלבוע מתנשא מעל עמקי בית שאן וחרוד. ריכוזי הפריחה העיקריים של אירוס הגלבוע נמצאים בשטח קטן בפסגת שמורת הטבע הר ברקן, הנמצא בצפון-מזרח רכס הגלבוע.
אירוס הגלבוע הוא מהיפים והגדולים שבפרחים הנמנים על הסוג אירוס. בעבר היה אירוס הגלבוע נפוץ יותר, אולם אנשים אספו ממנו קני-שורש לגינות נוי וחממות וכך היה אירוס הגלבוע לפרח נדיר. כיום זהו פרח מוגן ואל לקטוף אותו אלא ליהנות מיופיו בסביבתו הטבעית.
איך להגיע: לשמורת הטבע הר ברקן ניתן להגיע משלושה כיוונים: מצפון – דרך צומת בית-אלפא. ממערב – דרך צומת נורית. מדרום – דרך צומת רוויה.
בנחל השופט שנמצא במורד גבעת משעול, פוגשים בשטח הפתוח פריחה צהובה של חרדל,כתמה, סביון, חרצית עטורה וחיננית. בהמשך, באפיק נחל השופט באיזור עמק השלום מצטרפים כתמים כחולים של תורמוסים.
מצד אחד של הנחל מים זורמים ושטחי פלחה מעובדים, ומצד שני חורשות ויערות קק"ל שגם הם מלאים פרחי כלניות, רקפות, נוריות ופרגים.
איך להגיע: בכלי רכב פרטי או באוטובוס לחניון חרובים בנחל השופט ליד יקנעם המושבה (מכיוון יקנעם אל רמות משנה אל גבעת משעול).