אוזני המן מבצק שמרים

רותי רוסו מכינה אזני המן מבצק שמרים. מתכון מצולם

רותי רוסו | 5/3/2009 9:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
3 כוסות קמח רגיל
1/2 חבילת שמרית
1/2 כוס סוכר
חלמון ביצה
1/2 חבילת שמנת חמוצה
100 גרם חמאה נמסה
בערך 3/4 כוס חלב או כמה שצריך

אפשרות: מעט גרירת לימון ביצה טרופה + כף חלב. לסירופ הסוכר: כוס מים + כוס סוכר

אופן ההכנה: שמים את הקמח, את השמרים ואת הסוכר בקערת המיקסר, ומתחילים לערבב במהירות איטית. מוסיפים את השמנת החמוצה, את הווניל, את גרירת הלימון ואת החלמון. מערבבים את החמאה הנמסה עם החלב (כדי לצנן את החמאה ולחמם את החלב). מעלים את המהירות של המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את החלב ואת החמאה בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה, אך נשאר דבוק לתחתית שלה.

מוציאים את הבצק מהקערה, לשים עוד כדקה, ושמים בקערה מכוסה במגבת לתפיחה. אחרי כשעה וחצי הבצק צריך להכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק החוצה, ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי של 1/3-1/2 סנטימטר .

בכוס או בחותכן עוגיות עגול קורצים עיגולים בערך בקוטר של 10 סנטימטרים. מניחים במרכז כל עיגול של בצק כפית של מלית. מושחים את שולי העיגול בעזרת מברשת קטנה בתערובת הביצה הטרופה והחלב.

משתמשים בשני האגודלים ובשתי האצבעות כדי לסגור את אוזני ההמן: מכניסים את ארבע האצבעות מתחת לקצוות עיגול הבצק, ובתנועה אחידה מקרבים אותן יחד למרכז. ייווצר לכם משולש אוזן המני במהותו.  משאירים בחוץ לתפיחה נוספת של 20 דקות. אם יש אוזני המן שנפתחו, מהדקים שוב, ומורחים בתערובת הביצה הטרופה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

בזמן הזה מכינים את סירופ הסוכר. מביאים לרתיחה עדינה את הסוכר והמים. מבשלים יחד עוד כחמש דקות. מסירים מהאש. כשאוזני ההמן מוכנות, מושחים אותן במעט מהסירופ. אוכלים באותו יום.

מילוי פרג

200 גרם פרג טרי טחון
מכל שמנת מתוקה 15 אחוז שומן
ד 3 כפות דבש
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
2 כפות מיץ לימון
אפשרות (למי שרוצה מלית יציבה יותר ורכה)
1/2 כוס פירורי פתי בר או שקדים טחונים

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים במחבת טפלון באש בינונית תוך כדי בחישה, עד שהפרג סופח את כל הנוזלים, מעבירים לכלי ומצננים היטב לפני השימוש.

אפשרויות מילוי פשוטות וזמינות אחרות:  ריבה איכותית, תערובת של תמרים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן שנטחנו היטב במעבד מזון, שוקולד נוטלה, חלבה, גבינת ריקוטה. סוכר וצימוקים.



Warning: file_get_contents(http://cms.maariv.co.il/applications/projects/nrg/applications/cms/gallery/boxes/galleryBox_1861916_2.html) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /olive/online/55/ART1,861,916.html on line 268
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים