כמה סוכר? טיפים לרכישת מכונת אספרסו

מלבד גלי קור, החורף מביא איתו גם עלייה של 25 אחוז במכירת מכונות האספרסו. אבל איזו מכונה מתאימה לכם? הקדימו תרופה לקפסולה

דורית בן ארי | 2/3/2009 17:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. היצרן
אספרסו בלי פירוטכניקה מסובכת.
אספרסו בלי פירוטכניקה מסובכת. David Joyce, cc-by

כשכואב לכם הגב, אתם לא הולכים לרופא משפחה אלא לאורתופד. לכן כדי ליהנות מקפה משובח, חשוב לבחור מכונה שהיצרן שלה מתמחה במכונות קפה ולא מתפרש על פני מכשירי חשמל אחרים. גם אם זה בא על חשבון המחיר.

2. סוג הקפה
המכונות הטובות והכדאיות ביותר הן מכונות הטוחנות פולי קפה. הן מאפשרות לבחור מגוון סוגי קפה הנמצאים בשוק, ללא תלות בספק אחד השולט על המחיר והטעם.

המכונות היקרות ביותר הן מכונות הקפסולות. הקפסולה, מעין קופסת פלסטיק או מתכת, מכילה מנה אחת של קפה טחון. כל חברה מייצרת אותה בתצורה ייחודית, מה שכובל את המשתמש ליצרן אחד ולסוג קפה מסוים. בשל כך עלותה היא כמעט פי שלושה מעלות כוס קפה טחון. בדיוק בגלל זה הומצאו הפודים, כריות נייר המכילות מנת קפה אחת, שמחזיקות בגודל ובתצורה אחידים על פי תקן בינלאומי, דבר המאפשר ניוד יותר גדול בין יצרני קפה וסוגי קפה.

3. צינורית ההקצפה
הסטימר הוא שחקן חשוב בבחירת המכונה הנכונה, מאחר שהוא אחראי באופן ישיר להקצפה האופטימלית של החלב. חובבי האספרסו הנקי יכולים לרכוש מכונה ללא סטימר, ובכך להוזיל במעט את עלותה.

4. המחיר
עלות המכונות הזולות מגיעה עד 1,000 שקל ליחידה. אלא שאיכותן, בדרך כלל, נמוכה יחסית: הן לא מסוגלות ליצור לחץ וחום גבוהים ואחידים, ואין להן יכולת הקצפה, מיצוי לאספרסו וקיטור. בעצם, לרובן יש איכויות של פרקולטור משודרג. קל להתפתות ולרכוש מכונה זולה, אבל אל תצפו לאותה תוצאה כמו במכונה שעלותה יקרה יותר. במכונות מהסוג הזה, המלצתנו היא לנצל את הקנייה החד פעמית לטובת מחיר גבוה יותר.

5. השירות
בדקו מי החברה שעומדת מאחורי המכונה ומה טיב השירות והתמיכה שהיא מספקת. העדיפו חברות המתמחות בשירות ולא רק בהפצה של מוצרי חשמל שונים. כשהמכונה טובה, לא יהיו לכם תלונות. כשבבוקר תיתקעו בלי הקפה של הבוקר, או אז אתם עלולים להתעצבן. הקדימו תרופה לקפסולה.

6. נוחות השימוש
חשוב שהמכונה תהיה קלה ונוחה לתפעול, בלי פירוטכניקה מסובכת בהכנת הקפה וההקצפה. בשביל זה המציאו את השלט של הדי.וי.די.
הכי חשוב שתהיה נוחה וקלה לתפעול
הכי חשוב שתהיה נוחה וקלה לתפעול צילום: יח''צ
ואיך מכינים קפה מושלם?

אחרי שרכשתם מכונה טובה, הגיע הזמן להפוך את הקפה של הבוקר לחוויה מעוררת חושים אמיתית. הנה כמה טיפים:

1. היחס בין פולי הערביקה (פולים נקיים המכילים פחות קפאין) לרובוסטה (פולים זולים יותר, המעניקים חומציות וקרמה למשקה) משפיע

על המוצר המוגמר: ככל שיש יותר רובוסטה, הקפה פחות טוב ועשיר יותר בקפאין. יש להתאים את עובי הטחינה למכונה ולטעם האישי.
להקציף בלי להגיע לנקודת הרתיחה
להקציף בלי להגיע לנקודת הרתיחה צילום: SXC
2. חוק ההתיישנות פועל גם כאן: טעמו הטוב של הקפה יכול להישמר עד שבוע מיום הקלייה. קפה קלוי יש לאחסן בקופסה יבשה ואטומה, במקום קריר וחשוך.

3. הזמן האופטימלי להכנת מנה בודדת של קפה (28 מ"ל) הוא 22 שניות ולמנה כפולה (56 מ"ל) 27 שניות.

4. כדי לקבל קפוצ'ינו או מקיאטו ראויים בטעמם, לא מומלץ להרתיח את החלב. יש להקציף את החלב בזהירות בלי להגיע לנקודת הרתיחה. גם את המים יש להרתיח רק עד 90 מעלות.

5. כדי לשמור על חום המשקה, יש לחמם את הכוס (באמצעות מגש החימום במכונה או באמצעות הזרמת מים חמים מהדוד) לפני מזיגת הקפה.

הטיפים באדיבות אופיר פרימר, מבעלי חברת מועדון הקפה, ועופר גבירצמן, מנהל מחקר ופיתוח ברשת קפה ג'ו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים