דג לוקוס עם ירקות

מתכון של שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

nrg מעריב | 27/2/2009 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל-6 סועדים:
 
אל בריו
אל בריו צילום: יחסי ציבור
 
6 נתחי דג לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד ( שמוכר הדגים יפלט את הדג אבל ישאיר את העור מלמטה)
1 שקית של אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים למקלות
6 בצלי שאלוט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית שום כתוש
רבע כפית גינג'ר
חצי כוס יין יבש

אופן הכנה: לבשל את מקלות הגזר במים רותחים עד שהתרככו אך הם עדיין קצת קריספים, להוסיף את האפונה הקפואה ואת בצלי השאלוט המקולפים. לאחר 5 דקות של בישול, להוריד מהאש ולסנן.

במחבת או בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אחר כך, לצקת את שמן הזית ולטגן את נתחי הדג
2 דקות מכל צד, להוסיף את שאר המרכיבים כולל האפונה והגזר ,לסחוט מעל הדג מיץ לימון, מלח ופלפל ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות.

לסדר על צלחת הגשה את הדג, למזוג מסביב את האפונה הגזר והבצל ,לצקת על הדג והירקות רוטב ולהגיש.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים