דג לוקוס עם ירקות
מתכון של שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

אל בריו צילום: יחסי ציבור
6 נתחי דג לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד ( שמוכר הדגים יפלט את הדג אבל ישאיר את העור מלמטה)
1 שקית של אפונה קפואה
2 גזרים חתוכים למקלות
6 בצלי שאלוט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית שום כתוש
רבע כפית גינג'ר
חצי כוס יין יבש
אופן הכנה: לבשל את מקלות הגזר במים רותחים עד שהתרככו אך הם עדיין קצת קריספים, להוסיף את האפונה הקפואה ואת בצלי השאלוט המקולפים. לאחר 5 דקות של בישול, להוריד מהאש ולסנן.
במחבת או בסיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אחר כך, לצקת את שמן הזית ולטגן את נתחי הדג
2 דקות מכל צד, להוסיף את שאר המרכיבים כולל האפונה והגזר ,לסחוט מעל הדג מיץ לימון, מלח ופלפל ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל-10 דקות.
לסדר על צלחת הגשה את הדג, למזוג מסביב את האפונה הגזר והבצל ,לצקת על הדג והירקות רוטב ולהגיש.