מרגיע עשבים: מתכונים עם לואיזה
הלואיזה, הלימונית והמליסה, כולן מלאות כל טוב נוגדי החימצון, תכונות ריפוי, ובעיקר בעלות ארומה נעימה של לימון. שירי חבקין, מטפלת בצמחי מרפא, מביאה מתכונים
שתייה קבועה של חליטה מצמחי המרפא הללו יכולה לסייע למניעת מחלות ולשמש כאנטי אוקסידנט ומעכב התפתחות תאים סרטניים. המתכונים הבאים לקוחים מספר אותו כתבה אמי, דרורה חבקין ז"ל "על תבלינים וצמחי מרפא", בהוצאת משרד הביטחון, והם מבטיחים קריאות התפעלות והערצה (עד כדי כך) מהאורחים.

המתכון הזה מבוסס על תערובת ירקות ועשבי תיבול (כל החומרים מלבד העוף). באינדונזיה היא נקראת בומבו ומשתמשים בה כבסיס לתבשילים רבים.
החומרים ל-4 מנות:
4 כרעי עוף
5 בצלים ירוקים
2 שיני שום
3 פלפלים חריפים קטנים מנוקים מגרעינים
1 כפית מלח
1 עגבניה בשלה
1 כף מים
ג'ינג'ר טרי, עלי דפנה,
3 גבעולי לימונית
לימון
1. טוחנים את כל המרכיבים, מלבד העוף, במעבד מזון. את התערובת שקיבלנו, מחממים במחבת גדול עם כף שמן בוטנים או שמן חמניות.
2. מוסיפים שלוש פרוסות
3. מוסיפים את כרעי העוף ומבשלים על אש גדולה תוך כדי ערבוב, במשך עוד כחמש דקות.
4. מוסיפים כוס מים ושתי כפות מיץ לימון ומכסים את המחבת במכסה. ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש קטנה עד שהעוף רך והרוטב סמיך.

חומרים:
170 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
חופן עלי לואיזה
1 כוס חלב
3 כוסות קמח תופח
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
100 גרם שקדים קלופים ומרוסקים
אופן ההכנה: מכניסים למיקסר את החמאה, כוס וחצי סוכר ושישה חלמונים. מקציפים היטב.
בינתיים, בסיר קטן, מחממים חופן עלי לואיזה בתוך החלב למשך עשר דקות, ללא הרתחה. מקררים אותו ומסננים מן העלים.
לתערובת שבמיקסר מוסיפים לסירוגין שלוש כוסות קמח תופח ואת כוס חלב הלואיזה. חשוב להתחיל בקמח ולסיים בקמח לאורך כל התהליך.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, את השקדים הקלופים ואת קצף החלבונים אל תוך התערובת, ומקפלים בזהירות. אופים בחום בינוני למשך כארבעים דקות.
שירי חבקין היא מטפלת בצמחי מרפא מראש פינה. המתכונים לקוחים מתוך ספרה של אמה, דרורה חבקין ז"ל, בהוצאת משרד הבטחון. אפשר לפנות אל שירי במייל Shiri.havkin@gmail.com .