גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פונדו שוקולד

מתכון של השוקולטיירית ניצה הלוי מבית שוקולד מארצות הברית

nrg מעריב | 20/2/2009 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פונדו פירות בשוקולד הוא קינוח אינטראקטיבי. בוחרים פי וטובלים בנוזל החם העשוי על בסיס שוקולד. את כלי הפונדו, אותו אחד שמשמש גם לפונדו הגבינה, אפשר להשיג בכל חנות כלי בית, ולהשתמש בו ככן להנחת קערת תערובת השוקולד, אבל אפשר להסתפק כם בבסיס חימום עדין אחר (כמו מתקן לנר).
 
תותים בשוקולד
תותים בשוקולד צילום: ccby, thebittenword.com

החומרים לתערובת שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר באיכות טובה 70% מוצקי קקאו
250 מ"ל שמנת מתוקה  (מיכל אחד בדרך כלל)
3 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד
50 גרם חמאה

את הפירות המשתתפים בחגיגה אפשר לבחור על פי הטעם האישי. הם יכולים להיות: תותים, תפוחים, בננות, אפרסמון, ענבים, דובדבנים, תפוזים, תאנים טריות, אגסים, או כל דבר אחר. אין כמעט פרי שיתנגד לקצת שוקולד.

אופן ההכנה:
1. שוברים את השוקולד לקוביות בתוך בקערת זכוכית, או בקערה אחרת שניתן לחמם אותה. עליו מוסיפים את הליקר שנבחר ואת השמנת המתוקה.

2. את הקערה עם הזאת שמים בבן מרי (בתוך סיר מים רותחים מניחים
את הקערה, כך שחום המים ממיס את השוקולד).

3. כאשר קערה עם השוקולד נמצאת בתוך המים החמים והשוקולד מתחיל להנמס, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה גם כן ומתקבלת תערובת אחידה.

הגשה:
את הפירות הגדולים חותכים לפלחים, או לקוביות גסות, ואת הקטנים, כמו תותים או ענבים, משאירים שלמים. מסדרים על מגש. את קערת השוקולד המוכן מומלץ להשאיר מעל מקור חום עדין, כמו נר או כלי קטן יותר עם מים חמים. 

את השוקולד החם והנוזלי שמים במרכז השולחן, נועצים שיפוד עץ בחתיכת פרי, וטובלים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים