פונדו שוקולד
מתכון של השוקולטיירית ניצה הלוי מבית שוקולד מארצות הברית

תותים בשוקולד צילום: ccby, thebittenword.com
החומרים לתערובת שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר באיכות טובה 70% מוצקי קקאו
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד בדרך כלל)
3 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד
50 גרם חמאה
את הפירות המשתתפים בחגיגה אפשר לבחור על פי הטעם האישי. הם יכולים להיות: תותים, תפוחים, בננות, אפרסמון, ענבים, דובדבנים, תפוזים, תאנים טריות, אגסים, או כל דבר אחר. אין כמעט פרי שיתנגד לקצת שוקולד.
אופן ההכנה:
1. שוברים את השוקולד לקוביות בתוך בקערת זכוכית, או בקערה אחרת שניתן לחמם אותה. עליו מוסיפים את הליקר שנבחר ואת השמנת המתוקה.
2. את הקערה עם הזאת שמים בבן מרי (בתוך סיר מים רותחים מניחים
את הקערה, כך שחום המים ממיס את השוקולד).
3. כאשר קערה עם השוקולד נמצאת בתוך המים החמים והשוקולד מתחיל להנמס, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה גם כן ומתקבלת תערובת אחידה.
הגשה:
את הפירות הגדולים חותכים לפלחים, או לקוביות גסות, ואת הקטנים, כמו תותים או ענבים, משאירים שלמים. מסדרים על מגש. את קערת השוקולד המוכן מומלץ להשאיר מעל מקור חום עדין, כמו נר או כלי קטן יותר עם מים חמים.
את השוקולד החם והנוזלי שמים במרכז השולחן, נועצים שיפוד עץ בחתיכת פרי, וטובלים.