חולודיאץ': מרק סמיך לשבת
מרק סמיך וחמצמץ שמתבשל כל הלילה. מוגש מעל פרוסת לחם קלויה ששופשפה היטב בשום

סיר טוב לעשות בו חולודיאץ'. צילום: שרי אנסקי .
החומרים:
רגל של עגל מנוקה היטב במשקל 1/2 1 עד 2 קילו, חתוכה לנתחים
1-2 בצלים שלמים קלופים
פלפל שחור טחון טרי
מלח
1 חלמון ביצה
ראש שום
חומץ טבעי
סוכר
1 פלפל אנגלי ו-1 עלה דפנה (לא הכרחי)
לחם כפרי צרפתי או לחם דורום 1
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומנקים היטב את נתחי הרגל. שמים בסיר גדול בתוספת הבצל, קצת פלפל שחור, ככפית מלח וכ-10-8 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומסירים קצף (אפשר להוסיף 2-3 שיני שום, 1 עלה דפנה ו-2 פלפלים אנגליים). מכסים. מבשלים על אש קטנטנה עד שהרגליים מתרככות היטב (מינימום 4 שעות ועד כל הלילה על פלטה או ב-100 מעלות בתנור).
2. ממש לפני ההגשה, שמים בקערה חלמון ביצה. כותשים לתוכה שום (לפי הטעם, אבל הוא צריך להיות מורגש). מוסיפים ככפית מחוקה סוכר, פלפל שחור
לפי הטעם וכ-1/4 כוס חומץ. טורפים היטב. מוסיפים 1-2 מצקות מהמרק החם של הרגל ושוב טורפים היטב ויוצקים תוך כדי ערבוב לסיר עם הרגל. החומץ והביצה מעניקים לתבשיל צבע לבנבן צהבהב. לא מרתיחים כדי שהחלמון לא יקריש לחביתה ושהנוזל יישאר חלקלק. טועמים ומוסיפים עוד חומץ שום, פלפל או סוכר להדגשת הטעמים. שומרים על חום נמוך.
3. מייבשים וקולים את פרוסות הלחם. משפשפים אותן בשום ומניחים פרוסה בתחתית כל צלחת הגשה. יוצקים מעליהן רגל ומרק. מגישים מיד.







נא להמתין לטעינת התגובות