יושב לי על הווריד, חלק 1: מדריך להסרת ורידים ברגליים
יש הרבה סיבות להופעה של ורידים בולטים ברגליים, אבל רק שלוש שיטות מרכזיות להסרה שלהם. היום במדריך: ניתוח לשליפת הוורידים
הסיבות לתופעה מגוונות, החל מהורמונים נשיים והריונות וכלה בעמידה ממושכת על הרגליים ובהשמנת יתר. מעבר לבעיה האסתטית, ורידים בולטים עלולים לגרום לכאבים, נפיחויות ולעיתים לסיבוכים כמו דלקות ובצקות. במקרים חמורים במיוחד עלולים הוורידים לגרום לפצעים עמוקים ברגליים.
ורידים בריאים מצוידים במנגנון של שסתומים חד-כיווניים, שמטרתם למנוע מהדם לנוע מטה לכיוון הרגליים, ולאלצו לזרום לכיוון הלב. כאשר השסתומים הללו נפגעים, הדם מצטבר בורידים והם מתרחבים. תופעה זאת מכונה בשפה הרפואית “אי ספיקה ורידית”, ובשפת העם - "ורידים בולטים".
עד היום פותחו שלוש שיטות מרכזיות לטיפול בוורידים בולטים ברגליים, וכולן מעלימות למעשה את הוורידים הפגועים, באמצעות שליפה שלהם החוצה או בהריסה שלהם בתוך הגוף. בשלוש השיטות, הרעיון זהה: ורידים אחרים ובריאים שנותרו בגוף לאחר הסרת הווריד הבולט ממלאים את התפקיד שלו ומשמשים כמעין פיצוי על הריסתו.
Striping הוא ניתוח לשליפת הווריד. שיטה זאת היא הוותיקה ביותר בתחום הטיפול בוורידים, והיתרון המרכזי שלה טמון בניסיון הרב שנצבר ביישום שלה במהלך השנים. חלק מהרופאים טוענים כי החיסרון הבולט הוא בכך שאחוזי ההצלחה של הניתוח עומדים על 50% בלבד.
הניתוח מבוצע בדרך כלל בהרדמה מלאה, ובמהלכו יוצר הרופא המטפל מספר חתכים ברגליים ובמפשעה, דרכם נשלפים הורידים הפגומים. הניתוח אורך בין שעה לשלוש שעות, ודורש אשפוז קצר. המטופל משוחרר לביתו
עם זאת, חזרה מלאה לשגרה, הכוללת עבודה מאומצת ופעילות גופנית, מתרחשת רק לאחר כמה שבועות. בקרב חלק קטן מהמטופלים נותרת צלקת בעקבות הניתוח.
בנוסף לסיכונים הטמונים בכל ניתוח, לניתוח ה- Striping יש כמה תופעות לוואי נדירות, ביניהן נזק לעצבים הגורמים להפרעות בתחושה והופעה של כאבים כרוניים. אולם באופן יחסי, ההליך כולל שכיחות נמוכה יחסית של סיבוכים.
המדריך להעלמת ורידים - באדיבות אתר אסתטיקה