עוף בפירות יבשים: מתכון מצולם
בלי טיפת שמן, ועם המון ירקות ופירות ט"ו בשבט. מתכון מצולם להכנת עוף רך ומתוק, שמתאים מאד גם לילדים
8 חלקי עוף ללא העור
למשרה:
100 גרם רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
שני שלישים כוס סילאן
רבע כוס חומץ הדרים
כפית רכז רימונים
כף חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ירקות ופירות:
שני בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
4 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות עגולות
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המשרה, טועמים, ממליחים ומפלפלים.
2. משרים את חלקי העוף במשרה כשעה וחצי.
3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
4. מערבבים את כל הירקות והפירות במעט מן המרינדה כך שיצופו מכל הצדדים, ומפזרים בתבנית גדולה.
5. מניחים את העוף על גבי הירקות ויוצקים מעליו את יתרת המשרה, רצוי להבריש בה את חלקי העוף.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים כשעתיים.
7. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות.
8. מגישים על מצע אורז לבן שסופג את הטעמים באהבה.
Warning: file_get_contents(http://cms.maariv.co.il/applications/projects/nrg/applications/cms/gallery/boxes/galleryBox_1850922_2.html) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /olive/online/55/ART1,850,922.html on line 259