עוגת שוקולד פרווה
שתי אופציות של רותי רוסו: עוגה אחת יוצאת גבוהה ויפה, השניה דחוסה ועשירה

החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן נייטרלי
2 חלמונים
2 חלבונים
4 כפות סוכר
1 כפית קקאו
1 כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה: מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות). שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותן על סיר כפול (סיר שעומד מעל סיר מים נוסף), וממסים. מוסיפים לו את השמן, ומערבבים היטב. מכבים את האש ונותנים לשוקולד להצטנן על הסיר הכפול עוד כחמש דקות.
מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף אחיד, ומוסיפים בהדרגה שתי כפות סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
בקערה נוספת מקציפים במטרפה אחת את החלמונים ואת שתי כפות הסוכר הנוספות. עד שמתקבל קצץ עשיר, סמיך ובהיר. מתחילים
שופכים פנימה את הבלילה ומשטחים קלות במרית. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה או עד שהעוגה תופחת, הציפוי שלה פריך, והקיסם שננעץ בתוכה יוצא קצת מלוכלך. מצננים מחוץ לתנור.
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
4 כפות שמן נייטרלי, הכי מומלץ שמן זית עדין מאד
3 חלבונים
3 חלמונים
6 כפות סוכר
1/4/ כוס קמח תופח
אופן ההכנה: מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות). שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותן על סיר כפול (סיר שעומד מעל סיר מים נוסף), וממסים. מוסיפים לו את השמן, ומערבבים היטב. מכבים את האש ונותנים לשוקולד להצטנן על הסיר הכפול עוד כחמש דקות.
מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף אחיד, ומוסיפים בהדרגה שלוש כפות סוכר, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק ויציב.
בקערה נוספת מקציפים במטרפה אחת את החלמונים ואת שלוש כפות הסוכר הנוספות, עד שמתקבל קצץ עשיר, סמיך ובהיר. מתחילים לשפוך באיטיות את השוקולד החם לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. כששתי התערובות מעורבבות מוסיפים להן את הקמח התופח ומערבבים היטב. קפלים את תערובת השוקולד אל תוך קצף הביצים. משמנים תבנית אינגליש קייק, ושופכים פנימה את הבלילה. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה או עד שהעוגה תופחת, והקיסם שננעץ בתוכה יוצא קצת מלוכלך. מצננים מחוץ לתנור. . אפשר לצפות את העוגה בגנאש העשוי מ-100 גרם שוקולד נמס שעורבב עם שתי כפות שמן, רק אחרי שהעוגה הצטננה.