חורש אוכל: מתכונים עם פירות יבשים לט"ו בשבט
הפתעת הסלמון מצטרפת למתכוני החג, ולוקחת איתה גם סיגרים מתוקים. מתכונים של השף זיו חורש
סלסלת קדאיף

סלסלת קדאיף וסלמון עם פירות מיובשים צילום: יחסי ציבור
למלית:
500 גר' דג סלמון (פילה)
4-5 משמש מיובש קצוץ
4-5 שזיף מיובש מגולען קצוץ
3 תפוז סיני מסוכר קצוץ
2 כפות חמוציות
2 כפות צנובר קלוי
3/4 כוס יין אדום יבש באיכות טובה
כוס בצל סגול קצוץ
1 כוס מיץ תפוזים
4 שיני שום קצוץ
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
קמצוץ פלפל שחור
קמצוץ צ'ילי גרוס
לסלסלאות:
350 גר' קדאיף (להשיג בחנויות)
100 גר' חמאה מומסת

זיו חורש צילום: יחסי ציבור
אופן ההכנה:
1) לחתוך את הדג לקוביות.
2) להקפיץ בצל במעט שמן זית עד לשקיפות ואז להוסיף את הדג ולהקפיץ, להוסיף צנובר ופירות יבשים ושום, להקפיץ מעט להוסיף מיץ תפוזים, סילאן, סויה, ותבלינים עד לרתיחה.
3) לצמצם מעט לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
4) פותחים את הקדאיף ומפרידים את שערותיו, מערבבים עם החמאה ומסדרים בתוך תבניות מאפינס לצורה של סלסלאות. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה, מצננים וממלאים את הסלסלאות בדג עם הרוטב.
בצק פילו במילוי פירות יבשים, שוקולד וחלבה
מצרכים:
לבצק:
1 חב' בצק פילו קפוא
200 גר' חמאה מומסת

אצבעות פילו צילום: יחסי ציבור
למילוי:
75 גר' משמש מיובש קצוץ
30 גר' צימוקים
30 גר' חמוציות
30 גר' צימוקים
3-4 תפוז סיני קצוץ
60 גר' צנובר קלוי
חופן חוטי חלבה
75 גר' שוקולד מריר קצוץ
לרוטב:
2 כפות דבש
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1) לערבב את כל חומרי המלית יחדיו
2) למרוח דף פילו בחמאה, להניח עוד דף ולמרוח בחמאה גם אותו. לחלק לארבעה חלקים.
3) להניח כף מהמילוי , לגלגל לסיגר.
4) להניח
בתבנית על נייר אפייה, למרוח את הסיגר בחמאה ולאפות כ-15-10 דקות בחום של 180 מעלות.
5) להגשה יש להניח על צלחת ולטפטף מהסירופ. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.