הקוקטייל: נגרוני
מה עושה רוזן איטלקי שרוצה לשכוח מימיו הקלים מדי? מוסיף חיזוק של ג'ין לקוקטייל האהוב עליו. סיפורו של הנגרוני ומתכון

קוקטייל נגרוני צילום: cc Chris Palmer
האגדה מספרת שהרוזן האיטלקי היה נוהג לללגום כוסות רבות של האמריקנו בכל ערב בבר השכונתי שבונציה, עת רצה לשכוח את עול היום הקשה (הוא לא היה קשה בכלל.) ערב אחד,
כשהיה זקוק מאד לתוספת, ביקש מהברמן להחליף את הסודה שבמשקה הרגיל, בג'ין חזק. הברמן נענה, השניים יצאו מהפאב מחובקים כשבידם הקוןקטייל החלד על שם הרוזן.
הקוקטייל מוגש בכוס אולד פאשן (נמוכה):
1 מידה ג'ין
1 מידה ורמוט מתוק אדום
1 מידה ביטר (כדאי מאד קמפארי).
מניחים בכוס שתי קוביות קרח, מוזגים מעליהן את המרכיבים, ומערבבים. לא משקשקים בשייקר!