גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עוגת פירות הפוכה

מתכון של השף אלון גונן ממסעדת אל בריו

nrg מעריב | 2/2/2009 8:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגה עשירה בפירות מיובשים, ומתאימה במיוחד לט"ו בשבט.

עוגת פירות של אלון גונן
עוגת פירות של אלון גונן צילום: יחסי ציבור

החומרים לבצק:
(עבור תבנית קוטר 22)
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה מאוד
1 כפית גרדת לימון
3 כפות אגוזים טחונים

אופן הכנת הבצק: יש לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת כדור בצק חלק (אם צריך להוסיף מעט מים, שיהיו מי קרח, לא יותר מ 2-3 כפות) ולהכניס למקפיא לרבע שעה.

לעוגה:
1/2 ק"ג תותים טריים פרוסים דק
1/2 ק"ג שזיפים שחורים מיובשים ללא הגרעין, חתוכים לחתיכות
100 ג"ר צימוקים שחורים גדולים

100 ג"ר חמוציות
100 ג"ר צנוברים קלויים
100 ג"ר אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות סוכר חום
2 כפות ברנדי מאיכות טובה

אופן ההכנה: לערבב היטב את כל הפירות יחד, ולהניח את התערובת בתוך התבנית. לרדד את הבצק לעלה בעובי סנטימטר ולהניח מעל לפירות. לחורר מספר חורים עם מזלג, לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות את העוגה עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק (כחצי שעה).

להגשה: להוציא מהתנור ולצנן חצי שעה. להפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה ולקשט באגוזי מלך קצוצים.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים