14 ילדים זה לא מוסרי?
דיון אתי בארה"ב: מדוע אישרו טיפולי פוריות לאם שילדה שמינייה אם היא חד-הורית ויש לה כבר 6 ילדים?

הצוות הרפואי בבית החולים. צילום: אי-פי
"תראו מה קרה. שמינייה, הו אלוהים", אמרה אנג'לה סולימן, כמה ימים אחרי שבתה בת ה-33 הפכה אותה לסבתא ל-14 נכדים. סולימן האם, שבשנה שעברה הוכרזה כפושטת רגל, סיפרה כי בתה "אובססיבית לגבי ילדים. היא אוהבת ילדים, היא מאוד טובה עם ילדים, אבל ברור שהיא הגזימה".
חבריה של הבת סיפרו כי מטרתה הייתה להיות אימא, וזו הסיבה שבגללה - אף שכבר היו לה שישה ילדים - היא החליטה ללכת לטיפול של השתלת עוברים.
לידת השמינייה והגילויים החדשים היו הנושא החם בדיונים באינטרנט ובתוכניות החדשות בסוף השבוע. רבים לא הצליחו להבין את מניעיה של האישה ושל הרופא שעזר לה להרות. "בכל 30 שנותיי במקצוע אף פעם לא נתתי טיפולי פוריות לאישה עם שישה ילדים, וגם לא שמעתי על מישהו שנתן", אמר ד"ר דיוויד אדמסון, הנשיא לשעבר של האגודה האמריקאית לרפואת פוריות.
לדבריו, נשים שמגיעות למרפאת פוריות נשאלות אם ילדו או שהיו בהיריון בעבר, והיה צריך לשאול למה מישהי עם שישה ילדים זקוקה לטיפול כזה. מנגד, ד"ר ג'פרי שטיינברג, בעל מרפאות פוריות בלוס-אנג'לס, ניו-יורק ולאס-וגאס, הגן על ההחלטה: "מי אני שאחליט אם שישה הם הגבול? יש אנשים שאוהבים משפחה גדולה".
מומחי פוריות חזרו והזכירו את הסכנה בהיריון מרובה עוברים, ואת ההנחיות שקובעות השתלה של שני עוברים אצל אישה עד גיל 35, ובין שלושה לחמישה אצל בת 40. לדברי אנג'לה סולימן, בתה סירבה לדלל את מספר העוברים שנקלטו ברחמה גם אחרי שהבינה כי היא נושאת שמינייה.
המינהל הרפואי בקליפורניה ומשרד הבריאות במדינה הודיעו כי לא צפויה חקירה, וגם שירותי הרווחה מסרו כי לא יתערבו אלא אם תגיע לידיהם תלונה על הזנחה או על התעללות.