מרק בטטה וירקות שורש צלויים
מתכון של השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל

מרק בטטה וירקות צלויים של קימל צילום: יחסי ציבור
8 בטטות קלופות
3 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 ליטר ציר עוף/או 1 ליטר שמנת
מלח פלפל
2 כפות דבש תמרים
שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות
לפת קלופה חתוכה לקוביות
2 ענפי רוזמרין
3 כפות שמן זית
מלח פלפל
אופן הכנה:
1) את הבטטות מבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומוסיפים ציר עוף או שמנת (על פי הטעם), מלח, פלפל, דבש וג'ינג'ר. מעבירים את המרכיבים
לטחינה במעבד מזון.
2) מסדרים את ירקות השורש בתבנית, מתבלים במלח, פלפל ורוזמרין. מכניסים לתנור לכ-חצי שעה בחום של 200 מעלות.
בהגשה: מוזגים מרק בטטה בצלחות מרק, מוסיפים כף גדושה של ירקות שורש ומטפטפים 2-3 טיפות שמן אגוזים.







נא להמתין לטעינת התגובות