מקרוני אלפיני עם קוטג'

מקרוני אלפיני צילום: שרי אנסקי
החומרים:
250 גרם פסטה קצרה חלולה
3-2 תפוחי אדמה או בטטות בינונים
3/4 חבילת קוטג'
30-20 גרם חמאה (לא הכרחי)
חופן עירית או בצל ירוק קצוצים דק
מלח, פלפל
לתוספת פריכות: בצל מטוגן יבש או פירורי לחם פריכים (ראו הוראות הכנה בהמשך)
אופן ההכנה:
1. אחרי שבחרתם בין הבצל לפירורי הלחם הפריכים והכנתם אותם, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל כ-1 סנטימטר.
2. בסיר גדול מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח במשך כ-8-10 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים בעדינות (אם צריך, מוסיפים מים רותחים ומלח). ממשיכים לבשל עד שהפסטה מתרככת. מסננים יחד עם תפוחי האדמה ומחזירים לסיר.
2. ממיסים על
הפסטה ותפוחי האדמה קצת חמאה ואת הקוטג', ומערבבים בעדינות עד שהקוטג' נמס. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. אם הרוטב לא קטיפתי מספיק מוסיפים חלב או שמנת. אפשר גם להוסיף קצת פירורי גבינה בולגרית או גבינה צהובה מגורדת. מעבירים מיד לצלחות רחבות ועמוקות, זורים את העירית ועליה את פירורי הלחם או הבצל המטוגן, ומגישים מיד.
* אפשר להוסיף גם שן שום כתושה.
הכנת פירורי לחם קלויים ופריכים:
ממיסים במחבת 25-40 גרם חמאה בכפית שמן זית. מוסיפים כוס פירורי לחם (רצוי כאלו שגירדתם בעצמכם מחלה) ומטגנים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד שהם זהובים ופריכים. משגיחים היטב שלא יישרפו. אפשר לתבל את הפירורים בשביבי פלפל חריף, קליפת לימון מגוררת ומלח לפי הטעם. מערבבים, מסירים מהאש ומפזרים על הפסטה ברגע ההגשה.
להכנת הבצל:
שביבי הבצל הקנויים שבדקתי לא זהובים מספיק וגם לא טעימים כמו אלו שמכינים בבית. קוצצים שני בצלים לקוביות ומטגנים בשמן עד שמזהיב. מסננים ומייבשים על מגבת נייר, מעבירים לנייר אפייה ומייבשים בחום נמוך (כ-80 מעלות) בתנור.