ביקורת מסעדה: מסה של אביב משה

הקונספט החדש של מסעדת השף מסה, של מנות קטנות בפחות כסף, מאפשר לטעום הרבה מהן. אביגיל לאפין אהבה את רובן, אבל שילמה את מחיר העומס: שנת צהריים

אביגיל לאפין | 14/1/2009 8:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוג מסעדה: ביסטרו שף
כתובת: הארבעה 19, תל אביב 03-6856859
ציון המבקרת: 4 (מתוך 5)

בייבי צלעות טלה של מסה
בייבי צלעות טלה של מסה צילום: יחסי ציבור
באחד הימים באמצע השבוע קפצנו למסעדת מסה ונתקלנו מיידית באנשים מצמרת ההון והשלטון שסעדו להם באין מפריע. אז החלטנו להשתלב (הוא-הון, אני-שלטון), ותפסנו לנו פינה שקטה ואינטימית , ממנה שידרנו פאסון מדוגם.

ממש לאחרונה, עשתה המסעדה של השף אביב משה, שמצליחה לשמור על רמה גבוהה לאורך השנים, שינוי בתפריט שמטרתו לאפשר (כמעט) לכל אחד לסעוד במקום. המנות הראשונות, וכן העיקריות, מתחלקות לשני גדלים ומתומחרות כמובן בהתאם, מה שמאפשר להתנסות בהרבה מנות קטנות, ועדיין לצאת עם כיסים ללא חורים.

פתחנו בניוקי סרטנים עם בלו-בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו (58 שקל). בראש המנה ניצבת לה בגאון ביצת שלו מנומרת עם החלמון המדובר, אותו שופכים חי על המנה. הניוקי שמכינים במקום היה רך והמנה עצמה לא שמנונית מדי, עדינה ומפתיעה. לצד זה דגמנו את אחת המנות הוותיקות במקום, חציל על גריל פחמים עם גבינת בלו בוואריה ולב של עגבניית שרי. מנה לא מתיימרת שעושה יופי לשני מרכיבים תמימים,  שיוצרים שילוב שמיימי. המנות כולן, יש לציין, מתהדרות באופן הגשה יצירתי ביותר שלא עושה לעצמו הנחות.

מסה
מסה צילום: יחסי ציבור
המשכנו בקדאיף גבינת עיזים וחצילים עם שרימפס וחמאת הדרים (42\62 שקל). מנה נעימה וטובה אך הקדאיף היה טיפה שמנוני ונותר כמעט בשלמותו בצלחת. עוד דגמנו קלמרי סגול עם קרם לימון, רליש צלופח וכבד אווז (36\56 שקל). השילוב בין הקלמרי והכבד יצר דווקא זיווג מוצלח ומפתה, חיבור של טעמים נועז שעשה לנו חשק לעוד, אז המשכנו לבקלאווה כבד אווז שהגיע עם פיסטוקים ופירה בחלב קוקוס. מנה מתקתקה שמנצלת יופי את הכבד ומקשטת אותו במתיקות הראויה לו.


עיקר העיקרים

העיקרית הראשונה שלקחנו היתה רביולי כמהין, קרם לימון וזיתי טאסוס (48\88 שקל), ששנינו לא התלהבנו ממנה. הזיתים חדי הטעם הרגיזו אותנו, ואילו הרוטב היה דליל ועשה עוול לכמהין. המנה שכן היתה מוצלחת היא הבייבי צלעות טלה עם קונפי תפוחי אדמה וציר שום אפוי (88\162 שקל), שהגיעה עם רולדה העשויה מבשר עגל, שהורגש כי עבר בישול ארוך כדי להגיע לרכות שאפיינה אותו.

קפוצ'ינו קוקוס של מסה
קפוצ'ינו קוקוס של מסה צילום: יחסי ציבור
העיקרית שהכי אהבנו היא מנת הסלמון המקורמל עם ריזוטו קוקוס פטריות יער, תרד וקרם חציל אסיאתי (68\115 שקל). שוב מנה מתקתקה. הפעם כיכב בה הסלמון שהיה נימוח וספג את כל הטעמים. לצידו נח לו ריזוטו קוקוס שהכיל גם בצל וכרישה ששירת אותו בנאמנות, ואילו פטריות היער הענקיות הוסיפו את הטאץ' שגרם לנו להכתיר את המנה הזו כמנצחת מבין העיקריות.

אחרי זה, בקושי רב זחלנו אל הקינוחים. המוצלח ביותר היה קפוצ'ינו קוקוס. בבסיסו היתה עוגת גבינה אפויה, עם קרם לימון ומקפא אננס. המנה ששילבה
חמצמץ עם מתוק בצורה מושלמת, הכילה גם שטרוייזל (פירורי עוגה), והוגשה עם עלי כותרת של פרחים סגולים.

עוד אחת טעימה, היתה קרפצ'יו התפוחים בציפוי זביון וקרם פרש, שהגיע חמים וריחני כשארומת התפוחים משכרת אותנו, ואילו הקרם פרש נמס לאיטו ומהפנט בלובנו המסנוור. רצינו לצרוח מאושר אבל לא עשינו את זה. כבר היינו עייפים ושבעים מדי. מרוצים גררנו את עצמנו לעבר המכונית של ההון (הוא), כשהשלטון (אני) כבר מתחיל לחלק הוראות איך להגיע הכי מהר הביתה כדי לתפוס איזו שנ"צ בריאה.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים