ביקורת מסעדה: מסה של אביב משה
הקונספט החדש של מסעדת השף מסה, של מנות קטנות בפחות כסף, מאפשר לטעום הרבה מהן. אביגיל לאפין אהבה את רובן, אבל שילמה את מחיר העומס: שנת צהריים
כתובת: הארבעה 19, תל אביב 03-6856859
ציון המבקרת: 4 (מתוך 5)

בייבי צלעות טלה של מסה צילום: יחסי ציבור
ממש לאחרונה, עשתה המסעדה של השף אביב משה, שמצליחה לשמור על רמה גבוהה לאורך השנים, שינוי בתפריט שמטרתו לאפשר (כמעט) לכל אחד לסעוד במקום. המנות הראשונות, וכן העיקריות, מתחלקות לשני גדלים ומתומחרות כמובן בהתאם, מה שמאפשר להתנסות בהרבה מנות קטנות, ועדיין לצאת עם כיסים ללא חורים.
פתחנו בניוקי סרטנים עם בלו-בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו (58 שקל). בראש המנה ניצבת לה בגאון ביצת שלו מנומרת עם החלמון המדובר, אותו שופכים חי על המנה. הניוקי שמכינים במקום היה רך והמנה עצמה לא שמנונית מדי, עדינה ומפתיעה. לצד זה דגמנו את אחת המנות הוותיקות במקום, חציל על גריל פחמים עם גבינת בלו בוואריה ולב של עגבניית שרי. מנה לא מתיימרת שעושה יופי לשני מרכיבים תמימים, שיוצרים שילוב שמיימי. המנות כולן, יש לציין, מתהדרות באופן הגשה יצירתי ביותר שלא עושה לעצמו הנחות.

מסה צילום: יחסי ציבור
עיקר העיקרים
העיקרית הראשונה שלקחנו היתה רביולי כמהין, קרם לימון וזיתי טאסוס (48\88 שקל), ששנינו לא התלהבנו ממנה. הזיתים חדי הטעם הרגיזו אותנו, ואילו הרוטב היה דליל ועשה עוול לכמהין. המנה שכן היתה מוצלחת היא הבייבי צלעות טלה עם קונפי תפוחי אדמה וציר שום אפוי (88\162 שקל), שהגיעה עם רולדה העשויה מבשר עגל, שהורגש כי עבר בישול ארוך כדי להגיע לרכות שאפיינה אותו.

קפוצ'ינו קוקוס של מסה צילום: יחסי ציבור
אחרי זה, בקושי רב זחלנו אל הקינוחים. המוצלח ביותר היה קפוצ'ינו קוקוס. בבסיסו היתה עוגת גבינה אפויה, עם קרם לימון ומקפא אננס. המנה ששילבה
חמצמץ עם מתוק בצורה מושלמת, הכילה גם שטרוייזל (פירורי עוגה), והוגשה עם עלי כותרת של פרחים סגולים.
עוד אחת טעימה, היתה קרפצ'יו התפוחים בציפוי זביון וקרם פרש, שהגיע חמים וריחני כשארומת התפוחים משכרת אותנו, ואילו הקרם פרש נמס לאיטו ומהפנט בלובנו המסנוור. רצינו לצרוח מאושר אבל לא עשינו את זה. כבר היינו עייפים ושבעים מדי. מרוצים גררנו את עצמנו לעבר המכונית של ההון (הוא), כשהשלטון (אני) כבר מתחיל לחלק הוראות איך להגיע הכי מהר הביתה כדי לתפוס איזו שנ"צ בריאה.