גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


הכר את הברמן: עמית גלעד

הזוכה הטרי בתחרות הברמנים של פינלנדיה, הוא גם קונדיטור חובב, אבל המומחיות שלו היא קוקטיילים על הבר של מסעדות יוקרה

רוי רגב | 13/1/2009 14:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביום ראשון האחרון נערכה בתל-אביב תחרות ברמנים רבת משתתפים בחסות חברת אקרמן, יבואנית הוודקה פינלנדיה. האירוע כלל נציגויות רבות מהברנז'ה הברמנית בישראל. את הפרס הראשון גרף עמית גלעד, בן 32, שעבר בתחנות רבות בקריירת הכנת הקוקטיילים שלו, ולאחר שניצח אחד עשר ברמנים נוספים שהגיעו לשלב הגמר, יתארח השנה בתחרות העולמית של פינלנדיה כנציג הישראלי.

עמית גלעד
עמית גלעד צילום: קוקו
ברזומה של עמית, הירושלמי במקור, עבודה בבר של מסעדות כמו ארקדיה ואדום הירושלמיות, וכן הרברט סמואל ורושפלד שבעיר הגדולה. בימים אלה, עיקר עבודתו נמצאת בתל-אביב תוך שהוא מזגזג בין הבר של מסעדת טרקלין למועדון השמונה. עוד נספר שהברמן הירושלמי הוא גם קונדיטור וחובב בישול, וכן יועץ בחברה להכשרת ברמנים. לפני הנסיעה הוא עונה על השאלון:

איך הגעת לתחום?
צעדי הראשונים בתחום היו בגיל  17 בבר של מלון שהיה בבעלות המשפחה בירושלים, לארח מכן עבדתי בסניף הראשון של ארומה, עוד לפני שנהפכה לרשת. לאחר מכן הגעתי למסעדות ירושלמיות מובילות כמו ארקדיה ואדום ובמקביל למדתי קונדיטוריה.

לאחר תקופה עברתי לתל-אביב והמשכתי לעמוד מאחורי הבר במסעדות של יונתן רושפלד "רושפלד" ו"הרברט סמואל". ללא ספק, ירושלים היא העיר שלי, אבל אני נהנה היום יותר בתל-אביב. אני חושב שירושלמים לא נותנים מעריכים מספיק את המקומות שיש להם בעיר כי הם רוצים להיות תל-אביב, מה שלא יקרה.

מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שברמן צריך לרכוש? 
ברמן אמיתי צריך לקחת את עצמו בשיא הרצינות. זה מקצוע לכל דבר וכך גם צריך להתייחס אליו. ברמן אמיתי צריך ללמוד כל מה שאפשר על אוכל ואלכוהול ולתת שירות מהלב. זאת לטעמי תחילת הדרך להצלחה במקצוע. לדעתי יש הבדל בין מוזגים – שמסתפקים להגיש בירה וויסקי – לבין ברמן שצריך לקחת את התחום צעד אחד קדימה וגם להתמחות באלכוהול.

 
עמית גלעד
עמית גלעד צילום: קוקו

מתי בפעם האחרונה רצית לשבור בקבוק בירה ללקוח על הראש?
האמת שרק לפני שלושה ימים. בלי להיכנס לפרטים, יש לקוחות שחושבים שהכסף שלהם יכול לקנות כל דבר. ישנם לקוחות לא אדיבים ומזלזלים שגם מונעים מעצמם למעשה מלקבל שירות טוב.

מהם המשקאות הפופולאריים אצלך בבר? 
בטרקלין אני בעיקר ממליץ על יינות וקוקטיילים מיוחדים שלי. בשמונה אני כבר מגיש הרבה שמפניות, קוקטיילים נפוצים יותר

ואפילו, לצערי, רד בול עם וודקה. אני מרגיש שרוב הלקוחות יעדיפו להזמין בעקבות המלצה שלי ואני למעשה שולט בערב.

מה לעולם לא תסכים להגיש? 
אין כזה משקה. לכלכ אחד יש את הטעם שלו, במידה ומישהו מבקש שילובים לא מתאימים אני יעיר לו אבל לא אמנע ממנו את הדרינק.

מה דעתך על הלקוח הישראלי? 
הלקוח הישראלי משתפר משנה לשנה. ישנם יותר ויותר לקוחות היום שמבינים באוכל וביין. עם זאת, רוב רובם של הלקוחות צריכים ללמוד עוד הרבה.

מה הרעל שלך? 
בגדול אני מעדיף יינות טובים, קוקטיילים מתוחכמים ובעיקר וודקה מרטיני בסגנון ג'יימס בונד.

מה עושים אחרי משמרת? 
עוד דרינק עם חברים או לגלגל בבית משהו נחמד.

מתכון לחמרמורת 
"שערה מהכלב שנשך אותך" (כפי שטוען הפתגם האמריקני המפורסם). הדרך היחידה לדעתי להימנע מהאנג-אובר היא להמשיך לשתות גם בבוקר. אם אתם לא מסוגלים אז פשוט לשתות המון מים ולקחת הרבה אדוויל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים