חורשפים עם קציצות דגים
ממטבחה של שרי אנסקי
1.מסירים לצרור הגבעולים את החלק העליון עם העלים הירוקים. מרחיקים גם את שלושת הגבעולים החיצוניים, כי הם חלולים ופצועים.
2. מכינים סיר נירוסטה רחב ובתוכו מים עם מיץ מחצי לימון וכ-1-2 כפיות מלח.
3. בעזרת סכין קטנה וחדה מושכים ומסירים את הקרום הפנימי של הגבעולים ומקלפים את הסיבים מסביב (זה ממש לא מסובך). כשמגיעים
לעלים צעירים אפרפרים (ללא גבעול בשרני), מפסיקים . העלים האלו לא מתאימים לבישול.
4. אם הגבעולים מיועדים למילוי, חותכים אותם לנתחים באורך של כעשרה סנטימטרים. אם מתכוונים לבשל אותם בתחתית תבשילים, חותכים לפיסות קצרות יותר.
5. מעמידים את הסיר על האש. מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים 40 דקות ומסננים.
החומרים:
1/2 קילו פילטים של דגים מנוקים מעור ועצמות (סרדינים, פלמידה, שולה או דגים אחר), קצוצים דק או טחונים.
חופן כוסברה קצוצה
בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן ופלפל שאטה טחון, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לשים היטב לתערובת אחידה. בתוספת שתי כפות שמן, אבל לא ביצים. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
2. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר. מכניסים את הקציצות, מבשלים כעשר דקות ומסננים.
3)מרפדים סיר רחב בגבעולי החורשף, מניחים עליהם את הקציצות, מוסיפים מים עד כדי גובה תחתית הקציצות ועליהן יוצקים את שאר המרכיבים. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לגמרי והחורשפים בתחתית רכים (כשעה בערך).