עוף מבושל בחורשף ולימון
ממטבחה של שרי אנסקי
1. מסירים לצרור הגבעולים את החלק העליון עם העלים הירוקים. מרחיקים גם את שלושת הגבעולים החיצוניים, כי הם חלולים ופצועים.

חורשף צילום: שרי אנסקי
2. מכינים סיר נירוסטה רחב ובתוכו מים עם מיץ מחצי לימון וכ-1-2 כפיות מלח.
3. בעזרת סכין קטנה וחדה מושכים ומסירים את הקרום הפנימי של הגבעולים ומקלפים את הסיבים מסביב (זה ממש לא מסובך).
כשמגיעים לעלים צעירים אפרפרים (ללא גבעול בשרני), מפסיקים . העלים האלו לא מתאימים לבישול.
4. אם הגבעולים מיועדים למילוי, חותכים אותם לנתחים באורך של כעשרה סנטימטרים. אם מתכוונים לבשל אותם בתחתית תבשילים, חותכים לפיסות קצרות יותר.
5. מעמידים את הסיר על האש. מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים 40 דקות ומסננים.
החומרים:
שני צרורות חורשפים מנוקים ומבושלים (כפי שהוסבר לעיל)
8-6 שיני שום
כ-6 כרעי עוף טרי
כ-1/3 כוס שמן 1
לימון גדול ועסיסי
כף לימון כבוש (לא הכרחי)
מלח, פלפל לבן
כורכום (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
1. קולפים את שיני השום, מסירים מהם את הגבעולים שעוברים במרכזן (כי הם מרירים), פורסים ומפזרים בתחתית סיר רחב בעל דפנות נמוכות. מעליהם מרפדים בחתיכות החורשפים המבושלים.
2. שוטפים את כרעי העוף היטב במים זורמים ומניחים על החורשפים. מתבלים במעט מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם, ויוצקים עליהם את השמן, כרבע כוס מים, מיץ לימון והלימון הכבוש.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה ורבע.