רונימוטי סיפור אהבה: ביקורת מסעדה

אנחנו עוד נמצא את הטוקבקיסטים שכתבו באתרי האינטרנט תגובות נלוזות על מסעדת RONIMOTTI, ואז נושיב אותם על כיסא ונאכיל אותם רביולי בטטה עד שיודו שהמציאו ושיקרו. סתם, סתם דיבה ולשון הרע

אלון צרפתי | 11/1/2009 10:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוג מסעדה: איטלקית
כתובת: RONIMOTTI,  ראול ולנברג 24, טלפון :03-6470247
ציון המבקר: 4 (מתוך 5)
מסעדת רונימוטי
מסעדת רונימוטי צילום: יחסי ציבור, ריאן
הטוקבקיסטים הם עם אכזר. אילו זה היה תלוי בנו היינו ממליצים לכם לא להכיר אותם ולא להסתכסך אתם, אבל זה לא בשליטה שלכם. אם בטעות יכתבו עליכם פעם אחת ידיעה באיזשהו אתר חדשות, אנחנו ממליצים לכם להיכנס לממ"ד הקרוב. כל מי שאי-פעם רבתם אתו, פיטרתם אותו, העלבתם אותו, ביקרתם אותו או התנשקתם עם החברה שלו בתיכון יגיע איכשהו לידיעה הזאת ויכתוב את כל מה שהוא חושב עליכם ועל אימא שלכם. כיף להם לכתוב בעילום שם, להסתתר מאחורי ניק מצחיק, לסגור אתכם חשבון, סוף-סוף.

הטוקבקיסטים הם עם אכזר, והם כוללים - אני משוכנע - לפחות מאה חברי כנסת, אלף אמנים, עשרת אלפים יחצנים ועשרים אלף עיתונאים, כולם מחסלים חשבונות עם כולם. מה, אתם חושבים שבמצודת זאב ובבית מפלגת העבודה לא כותבים טוקבקים נלעגים על ציפי לבני? והילדים של ציפי לא מחזירים? כמה זעם, כמה שנאה, כמה כיף.

הטוקבקיסטים הם עם אכזר, וחבל, חבל שגם אתם נמנים עמם. יום יבוא וימצאו ב"גוגל" תכנה שתאפשר לכל גולש לדעת מי בדיוק כתב כל טוקבק וטוקבק. אתם תראו, זה יגיע. "יום הכיפורים של הטוקבקיסטים" יקראו לזה בעיתון, וחצי מדינה תרצה לברוח לחו"ל. מבושה.

רונימוטי
רונימוטי צילום: יחסי ציבור, ריאן
הטוקבקיסטים שכתבו באתרי האינטרנט תגובות נלוזות לביקורות על מסעדת RONIMOTTI הם מן הסתם יריבים אכולי קנאה שאינם מסוגלים לפרגן, ואנחנו עוד נמצא אותם, אל תדאגו. נמצא אותם, נושיב אותם על כיסא ונאכיל אותם רביולי בטטה עד שיודו ויאמרו שהמציאו ושיקרו. "יקר מאוד. . . לא טעים במיוחד. . . סתם מעדנייה עממית. . ." איזה קשקושים הם ממציאים. סתם, סתם דיבה ולשון הרע. נכון, המסעדה לא מושלמת, ויש בה דברים רבים שמצריכים שיפור ושדרוג, אבל האמת צריכה להיאמר: "רונימוטי" היא מסעדה איטלקית שכיף ונעים להיות בה. לכו ותשפטו בעצמכם.

כדי לחסל את רשימת הנאצות שתהיה בעקבות מדור זה אולי כדאי להוציא את הביקורת הבונה ולהמשיך לדברים הטובים. הנה: (1) לא נעים לשבת במסעדה כשיורד גשם. המסעדה בנויה באופן מוזר מעט - למטה מעדנייה ומטבח, למעלה מסדרון בצורת רי"ש לא מזמין וקצת קלאוסטרופובי, בחוץ סככה אטומה שלא ממש מצליחה לבודד את רעש טיפות הגשם עליה, אבל כשהשמש זורחת, תענוג לשבת בחוץ(2) הקינוחים . לא שוס גדול, ועוד נדבר עליהם (3) המקום . אכילה בערב ברמת החי"ל כשמסביב מגדלי היי-טק אפרוריים היא מחזה לא נעים. מול הים היה יכול להיות נחמד יותר.

רונימוטי
רונימוטי צילום: יחסי ציבור, ריאן
כעת לדברים הטובים. עוד לפני שהזמנו את המנות הוגשו לשולחננו פוקצ'ה חמה שרק יצאה מהתנור עם זיתים שחורים מתוצרת עצמית, על חשבון הבית. המנות בתפריט נראות טעימות, וההתלבטות רבה. בסופו של דבר, בעצת המלצרית המקצועית, לקחנו מלפטי (באיטלקית: Mal - רע , Fatti - עשוי ). באיטליה המנה מוגשת לרוב כמנת ניוקי עם תרד או תפוחי אדמה, כאן ויתרו על המעטפת לטובת
המילוי. המלפטי מגיעה בדמות שלוש לביבות תרד ירוקות ומגרות, ובהן תערובת גבינות, פלפלים קלויים קצוצים דק ובצל מאודה, והן התענגו על רוטב רוזה טעים.

סלט פנצנלה שהוזמן לא היה אמור להיות יוצא דופן, ובכל זאת הוא שמר על רעננות וחיות, בזכות הירקות הטריים, שברי הלחם הכפרי, הזיתים השחורים מזן קלמטה ורוטב שמן הזית וחומץ בלסמי. כמה פשוט ככה טעים.

רונימוטי
רונימוטי צילום: יחסי ציבור, ריאן
גם על העיקריות המליצה לנו המלצרית (בהזדמנות זו נמליץ להעלות את שכרה. נהנינו והתרגשנו מהידע ומהתשוקה שלה למקום ולאוכל האיטלקי). פפרדלה ראגו היא מנה עשירה וגדולה, עמוסה בשר טלה טחון. את הפפרדלה - וגם את יתר הפסטות - מכינים במקום מחומרי גלם מובחרים, והתוצאה ניכרת. היא טרייה, נימוחה בפה, מעודנת. גם המנה השנייה - טליאטלה אצ' וגה - הייתה מצוינת, ומצאנו בה רוטב נפוליטנה, חתיכות אנשובי, שום, בזיליקום, פטרוזיליה, זיתים וקצת צ'ילי, למען החריפות.

כאמור, הקינוחים היו מאכזבים מעט. קרם דה קסטניה - שכבות של קרם ערמונים, שמנת ואגסים ביין  התהדר בשמו יותר מאשר בתכולתו. ערמונים, על כל פנים, בקושי הרגשנו. גם קסטה סיציליאנית - קרם לימון קפוא בין שני ביסקוויטים ורוטב פירות יער - נשמע מגרה, אבל בפועל מדובר בקינוח ברמה בינונית.

ובכלל לא הספקנו לדבר על סיפור האהבה המרגש שנרקם בין רוני (היא) למוטי (הוא), שהכירו אי-שם במטבחים של מסעדות אחרות עד שהתאהבו ופתחו בעצמם מעדנייה, ולאחר מכן מסעדה הקרויה על שמם, אבל את זה, אם הפעם יהיו הטוקבקיסטים נחמדים, אולי תקראו הפעם בטוקבקים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים