דאבל טיבון טלה ברוטב תפוז נענע מתקתק
באדיבות שף עידו ארבייט ממסעדת NG בר בשר
כ-4 אוכפי טלה (2 סינטה + 2 פילה בכל נתח) פרוסים ל 300 גר' יחידה
1.5 ליטר מיץ תפוזים
גרידת תפוז
שוט ליקר תפוזים
צרור נענע קצוץ

טיבון מתקתק שלמסעדת NG צילום: יחסי ציבור
לרוטב:
500 גרם סוכר
400 מ"ל מיץ תפוזים
1/2 צרור נענע קצוץ
אופן הכנה:
1) לערבב בכלי את מיץ התפוזים, גרידת תפוז, הליקר והנענע.
2)להשרות במקרר את הצלעות במרינדה ללילה.
3) לצלות על הגריל ולהבריש את הצלעות במרינדה על מנת שלא יתייבשו, ולהגיש עם רוטב מעל.
לרוטב:
1) במחבת על אש נמוכה להמיס את הסוכר לקרמל. חשוב מאוד להתחיל בכמות מאוד קטנה של סוכר לחכות שימס ורק אז להוסיף עוד כמות קטנה. לחזור על הפעולה עד שכל הסוכר יהפוך לקרמל בצבע חום בהיר.לבחוש כל הזמן
ולדאוג שקצוות המחבת הסוכר לא נשרף.
2) להוסיף לאט ובהדרגתיות את מיץ התפוזים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרמל והמיץ מתחברים.
לצמצם לרמת סמיכות רצויה. להוריד מהאש ולהוסיף את הנענע הקצוצה.