הכר את הברמנית: מאיה טישלר מ-223

היא הגישה משקאות בברים על פני כמה יבשות, פתחה ממש לא מזמן מקום משלה, ואומרת שלעולם לא תוכל להפסיק לברמן

רוי רגב | 6/1/2009 16:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאיה טישלר, 33, מברמנת מאז גיל העשרה המוקדם ועברה בקריירת המזיגות שלה בכמה מן הברים הידועים בתל-אביב. בארבע השנים האחרונות הגישה טישלר משקאות בבר הגרוזיני של ננוצ'קה, שם דאגה לעשות שמח לכל הנוכחים כחלק מתפיסת ההוללות של הבר השוקק. תחנות נוספות בהן עברה, כוללות גם את בר השופטים הוותיק, איזבלה וברברלה.

מאיה טישלר
מאיה טישלר צילום: יחסי ציבור
בין לבין הספיקה טישלר להיעדר מהארץ למשך שבע שנים ועבדה בבתי מרזח שונים באוסטרליה, ניו-יורק ויפאן. בימים אלה פתחה יחד עם שותפים את 223, בר שכונתי שנפתח על חורבות הזיגל בצפון הישן של תל-אביב. טישלר מברמנת מדי ערב במקום החדש ומתוודה כי בשל אהבתה העזה למקצוע, לעולם לא תצליח כנראה להפסיק לברמן. במקום להפסיק, היא מתחילה לענות:

איך הגעת למקצוע?
בגיל 12 התחלתי לעבוד במסעדת ארנולד בתל אביב בתור מלצרית. עם השנים התחלתי גם לברמן במסעדה. לאחר מספר שנים המשכתי הלאה ועבדתי בברים ברחבי תל-אביב.

מהי לדעתך התכונה החשובה ביותר שברמן צריך לרכוש?
ברמן צריך להיות קודם כל פסיכולוג ולהתאים את עצמו לכל סיטואציה. הוא צריך לדעת עם מי לדבר ועם מי לא, לדעת לקרוא את האדם העומד מולו וחשוב מכל להיות דיסקרטי. אדם יכול להגיע עם בחורה לבר וערב אחרי כן להגיע עם אשתו, צריך לדעת גם מתי לא לדבר, אלו דברים שקורים כל הזמן.

סוג הלקוחות שמגיעים לבר שלך?
223 הוא בר שכונתי שכולל את כל סוגי הלקוחות. מגיעים אלינו שכנים שמגיעים לבושים בטרייניג וקבקבים וכאלה שבאים לבושים בחליפות ושותים סינגל-מאלט. במתחם העישון שלנו מחוץ לבר כולם מתערבבים יחד וזה מחזה נחמד מאוד.

מאיה טישלר
מאיה טישלר צילום: יחסי ציבור
 
מתי בפעם האחרונה רצית לשבור בקבוק ללקוח על הראש ?
באופן עקרוני יש לי הרבה מאוד סבלנות, אבל אם מישהו ממש מעצבן אותי אני פשוט נותנת לו את החשבון וסוגרת את הסיפור. לפני מספר חודשים, זוג שישב על הבר כמעט ועשה סקס ממש מולי. כשראיתי אותו על ארבע ועם הראש בין הרגליים של הבחורה, החלטתי פשוט להגיש להם את החשבון ולבקש מהם להמשיך הלאה.

יש גם מקרים של קבועים ששתו קצת יותר מדי ומבקשים עוד דרינק. בדרך כלל, כשאני רואה שמצבם לא טוב אני פשוט מבקשת מהם לעזוב. רבים מהם מודים לי אחר כך.

מהם המשקאות הפופלאריים ביותר אצלכם ?
בברים שכונתיים הקהל מעדיף בעיקר וודקה, וויסקי ובירה ופחות קוקטיילים.

מאיה טישלר והחברים
מאיה טישלר והחברים צילום: יחסי ציבור
מה לא תסכימי להגיש ?
אין משקה שלא אסכים להגיש, אבל לדעתי רד-בול עם וודקה זה לא משקה אלכוהולי.

מה הטיפ הגדול ביותר שקיבלת?
פעם לקוח הציע לי 100 דולר עבור מקום על הבר. באותו הערב המקום היה עמוס והיה תור ארוך מאוד לישיבה על הבר.

מה את חושבת על הלקוח הישראלי ?
הלקוח הישראלי השתנה מאוד בעשר השנים האחרונות. פעם הוא היה מורכב רק מכאלו ששותים בירה או עראק. היום יש הרבה מאוד לקוחות של וויסקי איכותי אבל
גם כאלה שעדיין באים רק עבור הבירה שלהם. אולי כלפי האירופאים הלקוח הישראלי נראה קצת חצוף, אבל אני בעצמי ישראלית ואני די אוהבת את הבלגן.


מה הרעל שלך?
אני מעדיפה לשתות וודקה, אם אני יודעת שאני הולכת לשתות בקבוק שלם באותו הלילה אז אני אקח בקבוק איכותי, אם מדובר רק בטעימה אז אני אשתה כל סוג.

מה את מעדיפה לעשות אחרי משמרת ?
לילה של עבודה מסתיים אצלי בשעה חמש וחצי בבוקר, רוב המקומות סגורים בשעות האלו. אני אוהבת לחזור הביתה, לעשות מקלחת חמה וללכת לישון.

מתכון להאנג-אובר?
אני כל הזמן שומעת על האגדה האורבנית שטוענת שצריך לשתות צ'ייסר נוסף בבוקר, אני אף פעם לא ניסיתי. אני חושבת שהכי טוב זה לקחת כדור נגד כאב ראש, לשתות הרבה מים ולבלות עוד כמה שעות במיטה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים