פנקייק לעצלנים

רותי רוסו קוראת לו פנקייק לעצלנים. בעצם זאת מעין עוגת מחבת

רותי רוסו | 1/1/2009 9:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פנקייק
פנקייק צילום: אלי דסה
לא ממש פנקייקס ולא ממש לא. עוגות מחבת שפושטו והופשטו וזוככו למינימום שבמינימום מרכיבים והוראות. לארוחת ערב מאולתרת או בוקר מנומנמת. המרכיבים מספיקים לשני אנשים רעבים מאוד או שלושה צנועים. וכמובן שאפשר להכפיל. אם אתם רוצים להכין את הבלילה מראש, תוסיפו את הסודה לשתייה רגע לפני השימוש. אם הכנסתם את הסודה לשתייה בכל זאת, ועכשיו אתם מתבאסים, תוסיפו 3/4 כפית אבקת אפייה לפני השימוש ולא קרה שום דבר.
החומרים:

300 מ"ל (כוס ורבע) רוויון
1 ביצה גדולה שלמה
1 כוס קמח רגיל
קורט מלח
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1 כף סוכר
מעט שמן לטיגון

אפשרות להכניס לבלילה:
30 גרם חמאה נמסה (כי כולסטרול זה כיף)
1/2 כפית תמצית וניל (ואז פחות מתאים לתוספות מלוחות)
3/4

כוס מחית פרי טרי (בננה הכי מתאימה)
1/2 כוס פירות יער או תותים טריים חתוכים קטן

אופן ההכנה:

טורפים את הביצה. מערבבים בקערה את הביצה הטרופה עם הרוויון. מוסיפים את יתר החומרים (כולל התוספות האפשרויות) ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.

משמנים מחבת גדולה במעט מעט שמן, רק לפני הטיגון הראשון. מחממים את המחבת בלהבה בינונית. אני אוהבת פנקייקס קטנים שמטגנים במקביל, ולכן מעדיפה לצקת בכמה מוקדים כמות של 50 מ"ל (פחות מרבע כוס). כוס מדידה עם פיית מזיגה תעשה עבודה מצוינת. אפשר להכין אותם קטנים יותר או גדולים יותר בהתאם לשיקולי טעם ונוחות.

כשהפנקייקס מיטגנים על צד אחד, תראו שמופיעות בועות קטנות בצד האחר. כשהפנקייק מלא בועות ובשוליים שלו מתפתח מין קרום אטום - אחרי בערך דקה וחצי שתיים של טיגון - הופכים אותו לצד האחר. מטגנים עוד כדקה וקצת. מגישים ואוכלים מיד.

הכי חשוב כשמכינים פנקייקס לשמור על טמפרטורה נכונה של המחבת. אם היא חמה מדי, הפנקייקס ייצאו שרופים מבחוץ ולא מבושלים מבפנים. אם היא קרה, הם ייצאו יבשים ומבאסים. שחקו באש במהלך הטיגון כדי לשמור על איזון יקר זה.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים