עוגת גבינה ושוקולד

באדיבות שף קונדיטור אפרת ריכטר ממסעדת כרמים במושב סגולה

nrg מעריב | 26/12/2008 8:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חומרים לתבנית קפיצית מס' 26:

לבסיס:
125 גר' עוגיות חמאה בטעם שוקולד
50 גר' חמאה מומסת

יש לטחון את העוגיות לפרורים, לערבב היטב עם החמאה, ולרפד את התבנית בצורה אחידה.
 
עוגת גבינה ושוקולד
עוגת גבינה ושוקולד צילום: יחסי ציבור

מצרכים לעוגה:
750 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי (30% לפחות)
1 כוס סוכר
2 כפיות קונפלור (לא גדושות)
400 גר' שוקולד לבן איכותי
4 ביציים
320 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1) שמים בקערת המיקסר גבינה וסוכר, מערבבים היטב עד שהסוכר נמס, עוצרים ומוסיפים קורנפלור, מערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.

2) ממיסים את השוקולד (הלבן) במיקרוגל ומוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב איטי, כשהמיקסר פועל.
3) טורפים את הביצים בנפרד
ומוסיפים לבלילה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב היטב עד שהבלילה חלקה לגמרי.
4) שופכים את הבלילה על הבסיס המוכן ומכניסים לתנור. רצוי לאפות את העוגה עם אדים בתנור, אז יש להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים רתוחים מלאה עד חציה.

אפיה:
שעה ראשונה ב-160 מעלות, חצי שעה שעה נוספת ב-100 מעלות.
מוציאים את העוגה כשהמרכז עדיין רוטט מעט. העוגה תתייצב בחוץ.
כשהעוגה מתקררת יש להכניס ללילה (לפחות) למקרר לפני הציפוי.

ציפוי:
200 מ"ל שמנת מתוקה (38% לפחות)
170 גר' שוקולד מריר איכותי
30 גר' שוקולד חלב איכותי

להביא את השמנת לכדי רתיחה, לשפוך על השוקולד, לערבב היטב ולשפוך את הבלילה כולה על העוגה. לשמור בקירור עד להגשה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים