צ'יקן פיקטה
רותי רוסו מסבירה איך עושים את המנה הפופולרית הזאת. כשנמאס השניצל
גם כששום דבר אחר לא הולך את המתכון הזה לא תצליחו לפשל. אם אין לכם צלפים או אתם סתם לא אוהבים - אז אפשר להחליף אותם בזיתים.
2 נתחים שלמים של חזה עוף פרוסים לעובי 1/2 ס "מ (עדיף בסכין ולא בפטיש)
מלח ופלפל
1 כוס קמח רגיל
שמן זית לטיגון
לימון בשל חתוך לשניים, 1/2 אחד פרוס לפרוסות ו-1/2 אחר סחוט
3 כפות
1/4 כוס יין לבן
1½ כוסות ציר עוף (אפשר להכין מאבקת מרק עם 1½ כפית אבקה)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
אפשרות למי שלא אוכל כשר: 20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות.
1) ממליחים ומפלפלים את נתחי החזה היטב משני הצדדים. מכסים בקמח, ואז מנערים כדי להיפטר משאריות.
2) מחממים במחבת שאינה טפלון שמן זית בערך בעומק של 1/3 ס"מ. כשהשמן חם מאוד זורקים לתוכו כף אחת של צלפים. מטגנים אותם כחצי דקה עד שהם נפתחים ונעשים פריכים מבחוץ ומוציאים אותם החוצה בכף מחוררת לקערית (לא חובה, סתם דרך לשדרג)
3) מנמיכים מעט את הלהבה, ומטגנים את חזה העוף עד שהוא מזהיב. בערך שתי דקות וחצי בצד אחד, ועוד כדקה-דקה וחצי בצד השני. מוציאים החוצה ושומרים בצלחת.
4) מוסיפים לשמן את הלימון הפרוס ואת יתר הצלפים, ומטגנים קלות במשך כמה שניות. יוצקים את היין פנימה בזהירות, שכן המחבת עלולה להידלק. בכף מעץ מגרדים את השאריות של הבשר והשומן שנדבקו לקרקעית. מוסיפים את ציר העוף ומערבבים. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון.
5) מבשלים את הרוטב בלהבה בינונית עד שהוא מצטמצם בערך בשני שלישים, ונעשה סמיך בזכות שאריות הקמח מהעוף. טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון לפי הטעם. אם אתם לא שומרים כשרות, מורידים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה בהדרגה את חתיכות החמאה הקרה.
6) יוצקים את הרוטב על חזה העוף המוכן, מפזרים למעלה את הצלפים המטוגנים ואת הפטרוזיליה, ומגישים.