נכנס יין, יצא סיפור: שמואל בוקסר מיקבי ברקן

האם מי שעוסק שנים בתחום המזון והמשקאות גם דואג לשמור על תזונה בריאה ועל כושר? האם הקריירה משפיעה על מה שנכנס לתוך המקרר הביתי? מה האוכל האהוב עליהם, ומה הם לעולם לא יאכלו? מדור חדש: הקרובים לצלחת בטעימה אישית

את
אילנה שטוטלנד | 16/12/2008 15:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
שמואל בוקסר
שמואל בוקסר צילום: נאור רהב
שמואל בוקסר, 59, בעלים ומנכ"ל משותף של יקבי ברקן, נשוי ואב לארבע בנות, מתגורר בנס ציונה. הוא דור חמישי בחקלאות - הסבא של הסבתא שלו, שהיה חקלאי, היה ממקימי נס ציונה בשנת 1883. בוקסר ממשיך את המסורת.

האם הרגלי צריכת מוצרי מזון ומשקאות השתנו אצלך בעקבות הקריירה שלך?
"כן, ודאי. לפני כן שתיתי משקאות חריפים ופחות יין, היום אני שותה הרבה יותר יין ופחות משקאות
חריפים. חוץ מזה, אני נוסע הרבה מאוד בעולם, מארח הרבה אורחים מחו"ל, כל אורח זה לפחות מסעדה אחת ביום, אז גם צריכת המסעדות שלי מאוד עלתה".

האם אתה שומר על הרגלי תזונה בריאה? האם אתה מקפיד, למשל, על ארוחת בוקר?
"אני משתדל לשמור, וארוחת בוקר שלי זה תפוח עץ".

מה לגבי נשנושים באמצע היום, בישיבות וכדומה?
"לרוב אני לא מנשנש, אבל אם יש ישיבה בצהריים, אז הנשנושים בישיבה הם במקום ארוחת הצהריים. אני מקזז".

ובדרך כלל אתה מקפיד על ארוחת צהריים מסודרת או לפעמים גם שוכח לאכול?
"אני משתדל לאכול צהריים, אבל לפעמים שוכח ולפעמים אין זמן, אז אני מדלג על זה. לרוב, בצהריים אני אוכל סלט או טונה, או סרדינים או קוטג'".

אתה משאיר מקום גם לארוחת ערב?
"ארוחת הערב היא למעשה הארוחה העיקרית אצלי. אני אוכל מה שאשתי מכינה לי - פעם עוף, פעם בקר, פעם דגים, זה משתנה".

האם אתה מקפיד להתעמל, לשמור על הכושר?
"רק בראש, כי אין לי זמן לכך. אני עושה סודוקו כל הזמן בשביל להפעיל את המוח, וגם הולך עדיין
למילואים, אז אני מרגיש כמו הצעירים".
 
שמואל בוקסר
שמואל בוקסר צילום: נאור רהב

האם אתה אוכל הרבה מחוץ לבית? מהן המסעדות האהובות עליך?
"יוצא לי לאכול הרבה במסעדות. כשאני מארח אורחים במפעל בשעות הצהריים, אז יש לי שתי מסעדות קבועות. אם אין לנו הרבה זמן, אז הולכים ל'אווזי' בצומת

ביל"ו, ואם יש זמן, אז אוכלים ב'פרי מגדים' במזכרת בתיה. בערב יש שלוש מסעדות שאהובות עלי ועל משפחתי: 'קלואליס', 'הרברט סמואל' ו'אצל אידי'. 
 לובסטר, קלואליס
לובסטר, קלואליס עינב

מהו הסכום הכי גבוה שהוצאת על ארוחה במסעדה?
"הוצאתי הרבה כסף במסעדה בפריז שנקראת LASSERRE. ארוחה שם עולה 300-200 יורו לבן אדם, תלוי ביין שמזמינים".

מהי המנה הכי אהובה עליך, שבכל עת תשמח לאכול אותה?
"לובסטרים".

מה לעולם לא תאכל?
"חיות מחמד".

איך היית מדמיין את הארוחה המושלמת?
"עם האשה, הבנות והחתנים, ואם זה כבר כולם יחד - אז כבר לא משנה איפה אוכלים".

עם מי היית רוצה לאכול ולשוחח סביב השולחן?
"אין מישהו מיוחד כזה".

האם יש לך איזשהו חלום שקשור לתחום המזון או המשקאות?
"אני רוצה לייצר את היין הכי טוב בארץ, שאפשר יהיה להתגאות בו הרבה שנים, שיעלה הרבה מאוד כסף, אבל יהיה שווה את הכסף הזה. אנחנו עובדים על זה, אבל זה לוקח זמן".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים