הנטייה להביא לעולם בנים או בנות בלבד - גנטית

פוצחה תופעת ה"אבו אל בנאת": מחקר חדש קובע כי הנטייה של גברים להביא לעולם בנים או בנות היא גנטית

אלכס דורון | 12/12/2008 13:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יש בסיס להערכה נטייתו של הגבר להביא לעולם בנים או בנות היא גנטית, ואינה מבוססת סתם על "מזל" - כך קובע מחקר חדש שנערך באוניברסיטת ניוקסל הבריטית.

החוקרים הדגישו כי עדיין לא איתרו את הגן המסוים הזה, אבל הם סבורים שהוא קיים ושבעתיד יהיה ניתן לפתח בדיקת דם שתגדיר מהם הסיכויים שגבר יביא לעולם בנים או בנות. אצל נשים לא ניתן לחזות זאת. החוקרים בדקו אילנות יוחסין של 927 משפחות, המכילים אינפורמציה על 556,387 בני אדם.

את הגן הקובע אם ייוולדו יותר בנים או יותר בנות הגבר יורש מהוריו. הגן מופיע בשלוש וריאציות ומשפיע על מספר תאי הזרע הנושאים את הכרומוזומים הזכריים או הנקביים. אצל גברים שיש להם גרסה אחת של אותו הגן נוצרים יותר תאי זרע עם כרומוזום Y (הזכרי), ולכן יש סיכוי גדול יותר שיהיו להם בנים; אצל גברים שנושאים את הגרסה השנייה של הגן יש איזון בתאי הזרע הנושאים את הכרומוזום X (הנקבי) ו-Y,
ובמקרה זה הסיכויים להולדת בן או בת הם שווים; בגרסה השלישית של הגן נוצרים יותר תאי זרע בעלי כרומוזום X, ולכן אותו גבר מביא לעולם יותר בנות.

עוד מגלה המחקר כי לגבר שיש הרבה אחים יש סיכוי גדול יותר להביא לעולם בנים מגבר שיש לו הרבה אחיות. עם זאת הטבע נוטה לאזן את עצמו בכל הנוגע ליחס בין זכרים לנקבות, ואכן מספר הגברים והנשים באוכלוסיות העולם מאוזן בדרך כלל.

לאחר שתי מלחמות העולם הבחינו המדענים שחלה עלייה במספר הבנים שנולדו. על פי נתונים שנאספו בבריטניה, לדוגמה, שנה לאחר שהסתיימה מלחמת העולם הראשונה נרשמה עלייה בלידת הבנים בהשוואה לנתוני השנה שקדמה לפרוץ המלחמה - שני בנים נוספים על כל 100 לידות של בנות. כך גם קרה לאחר מלחמת העולם השנייה. אחד ההסברים לכך הוא שבמשפחות שבהן הרבה אחים יש סיכוי שלפחות אחד מהם חזר ושרד את המלחמה, ואותם בנים הם בעלי סיכויים גדולים יותר להוליד בנים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים