גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ביקורת מסעדה: מאיה

מסעדת מאיה מותחת פניה ופנימה. עם עיצוב חדש ותפריט מיוחד ב-99 ש"ח, היא מזמינה לארוחה עכשווית אך מבוססת בלקן. עם מבט לרחוב יד חרוצים, היו מנות טובות, ומנת קינוח אחת מנצחת

אביגיל לאפין | 10/12/2008 11:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוג מסעדה: פיוז'ן בלקני
כמה: 99 שקל לסועד לתפריט הסולטן - ארוחת שלוש מנות, מינימום שני סועדים, החל משעה 19:00.
כתובת: יד חרוצים 13, תל אביב. 03-6335355
ציון המבקרת: 3.5 (מתוך 5)
בורק ספינקה
בורק ספינקה צילום: יחסי צביור


מסעדת מאיה בניצוחו של השף איציק תג'ר, המממש דרכה את אהבתו למטבח הים תיכוני, עברה לאחרונה עיצוב מחודש שממשיך את הקו האוריינטלי שלה. השנדלירים מאיסטנבול, הטפטים מסיציליה והמוזיקה מאותו הז'אנר. רק שלפעמים זה קצת רועש מדי.

לרגל ההתחדשות הושק במסעדה תפריט הסולטן, הכולל שלוש מנות לבחירה תמורת 99 שקל לסועד (כל החורף החל משבע בערב). עם מיקום כל כך מחייב, ליד מסעדת "קופי בר", מוסד שמצליח כבר שנים, הציפיה הייתה גדולה. התיישבנו בשולחן שקט המשקיף על הרחוב, ובחרנו גם מתפריט הסולטן וגם מהתפריט הרגיל.
 
מאיה
מאיה צילום: יחסי ציבור
במסגרת תפריט הסולטן בחרנו לפתיחה את מנת הפורטבלו במחבת עם רוטב שמנת פסטו וברוסקטה. המנה הביאה איתה סוללת פטריות בשרניות שנעטפו ברוטב מצויין שלא היה שמן מדי, כשלצידן שתי ברוסקטות, שהיו קצת רכות מדי, וחסרות טוסטיות מתבקשת, אבל ספגו בצייתנות את רוטב השמנת.

מהתפריט הרגיל נדגמה מנת הבורק ספינקה טורקי (35 שקל), שהוא בעצם מאפה משוכלל מבצק פילאס, במילוי תרד וגבינת עיזים, ועליו ביצה עלומה ורוטב הולנדז (אפשר בהחלט לקרוא לו גרסה בלקנית לאגס בנדיקט). המנה הזו נחשבת למנת הדגל של המסעדה, ואכן מגיע לה כל הקרדיט הראוי. הבצק היה קריספי, מילוי התרד והגבינה היה נדיב, וכשכל זה התערבב עם ההולנדז, כך רצינו להזמין עוד מהדבר הממכר הזה. התאפקנו, אבל רשמנו אותה כמנת חובה לכל מי שרגלו דורכת במסעדה.

סופלאקי פרגית
סופלאקי פרגית צילום: יחסי ציבור
מנת פתיחה נוספת מהתפריט הרגיל היתה של פירות ים עם הום פרייז (37 שקל). היא הגיעה במחבת קטנה, ולצערנו איכזבה. רוטב ההום פרייז לא נראה לעין, טעמו רק הורגש במעט, ורוב פירות הים בה היו קלמרי, כשרק שני שרימפסים מראים נוכחות.

התקדמנו למנות העיקריות. מתפריט הסולטן המיוחד נבחרה מנת סופלקי פרגית במשרה צ'ילי ומנטה יבשה על סלט בורגול ורימונים. זאת מנה גדולה ויפה שהצליחה להביא את הפרגית במלוא רכותה, כשהרוטב מתוק אך לא מדי, ומשתלב יופי עם הבורגול והרימונים שאיזנו את מעט המתיקות.

קרם קפה טורקי והל
קרם קפה טורקי והל צילום: יחסי ציבור
לצד זה, מהתפריט הרגיל נדגם חזה עוף אונאסיס (57 שקל), שלפי התפריט אמור להיות ממולא בתרד, פטריות יער וחזה עוף מעושן עם רוטב פלפלים קלויים ופירה. המנה הגיעה יבשה מעט כשכל המרכיבים נכחו למעט מילוי התרד המובטח, וזה עוד קרה אחרי שביקשנו מהמלצרית להמליץ על מנה שווה.
 
בגזרת הקינוחים לקחנו מתפריט הסולטן מנת קרם קפה טורקי והל עם גלידת פיסטוק ושערות קדאיף. שלא בדיוק ריגשה, אך שתי
מנות אחרות מהתפריט הרגיל הצליחו להביא אותנו לאורגזמה רוחנית, וחיפו עליה: טובלרון מאיה (28 שקל) - שני משולשים שחציים שוקולד בלגי ונוגט עם ביסקוויט, ומנה בשם נפוליאון גבינה קרה ופילאס שקדים בשכבות (30 שקל) - גבינת מסקרפונה עשירה ומתוקה עם עלי פילאס ורוטב פירות יער.

אותה הנפוליאון היתה המנה האחרונה המנצחת של הערב, וגרמה לנו מיד למצוא תירוץ לחזור לשם, ובהקדם. 


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים