ביקורת מסעדה: מאיה
מסעדת מאיה מותחת פניה ופנימה. עם עיצוב חדש ותפריט מיוחד ב-99 ש"ח, היא מזמינה לארוחה עכשווית אך מבוססת בלקן. עם מבט לרחוב יד חרוצים, היו מנות טובות, ומנת קינוח אחת מנצחת
כמה: 99 שקל לסועד לתפריט הסולטן - ארוחת שלוש מנות, מינימום שני סועדים, החל משעה 19:00.
כתובת: יד חרוצים 13, תל אביב. 03-6335355
ציון המבקרת: 3.5 (מתוך 5)

בורק ספינקה צילום: יחסי צביור
מסעדת מאיה בניצוחו של השף איציק תג'ר, המממש דרכה את אהבתו למטבח הים תיכוני, עברה לאחרונה עיצוב מחודש שממשיך את הקו האוריינטלי שלה. השנדלירים מאיסטנבול, הטפטים מסיציליה והמוזיקה מאותו הז'אנר. רק שלפעמים זה קצת רועש מדי.
לרגל ההתחדשות הושק במסעדה תפריט הסולטן, הכולל שלוש מנות לבחירה תמורת 99 שקל לסועד (כל החורף החל משבע בערב). עם מיקום כל כך מחייב, ליד מסעדת "קופי בר", מוסד שמצליח כבר שנים, הציפיה הייתה גדולה. התיישבנו בשולחן שקט המשקיף על הרחוב, ובחרנו גם מתפריט הסולטן וגם מהתפריט הרגיל.

מאיה צילום: יחסי ציבור
מהתפריט הרגיל נדגמה מנת הבורק ספינקה טורקי (35 שקל), שהוא בעצם מאפה משוכלל מבצק פילאס, במילוי תרד וגבינת עיזים, ועליו ביצה עלומה ורוטב הולנדז (אפשר בהחלט לקרוא לו גרסה בלקנית לאגס בנדיקט). המנה הזו נחשבת למנת הדגל של המסעדה, ואכן מגיע לה כל הקרדיט הראוי. הבצק היה קריספי, מילוי התרד והגבינה היה נדיב, וכשכל זה התערבב עם ההולנדז, כך רצינו להזמין עוד מהדבר הממכר הזה. התאפקנו, אבל רשמנו אותה כמנת חובה לכל מי שרגלו דורכת במסעדה.

סופלאקי פרגית צילום: יחסי ציבור
התקדמנו למנות העיקריות. מתפריט הסולטן המיוחד נבחרה מנת סופלקי פרגית במשרה צ'ילי ומנטה יבשה על סלט בורגול ורימונים. זאת מנה גדולה ויפה שהצליחה להביא את הפרגית במלוא רכותה, כשהרוטב מתוק אך לא מדי, ומשתלב יופי עם הבורגול והרימונים שאיזנו את מעט המתיקות.

קרם קפה טורקי והל צילום: יחסי ציבור
בגזרת הקינוחים לקחנו מתפריט הסולטן מנת קרם קפה טורקי והל עם גלידת פיסטוק ושערות קדאיף. שלא בדיוק ריגשה, אך שתי
מנות אחרות מהתפריט הרגיל הצליחו להביא אותנו לאורגזמה רוחנית, וחיפו עליה: טובלרון מאיה (28 שקל) - שני משולשים שחציים שוקולד בלגי ונוגט עם ביסקוויט, ומנה בשם נפוליאון גבינה קרה ופילאס שקדים בשכבות (30 שקל) - גבינת מסקרפונה עשירה ומתוקה עם עלי פילאס ורוטב פירות יער.
אותה הנפוליאון היתה המנה האחרונה המנצחת של הערב, וגרמה לנו מיד למצוא תירוץ לחזור לשם, ובהקדם.