קראמבל תפוחים
השף צחי בוקששתר מה-Black Bar 'n' Burger מציע קינוח שמומלץ להגיש עם גלידת וניל בשילוב המנצח של חם וקר

קראמבל תפוחים צילום: יחסי ציבור
2 כוסות קמח
כוס סוכר חום
½ כוס קוואקר (שיבולת שועל)
¾ כוס חמאה מומסת
כוס סוכר רגיל
2 כפות קורנפלור
¼ כפית מלח
6 תפוחים
½ כפית קינמון טחון
או½ מקל ווניל
¼ לימון
תבנית חסינת אש גדולה – או תבניות אישיות. אפשר גם בקערות מרק.
ההכנה:
1. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד.
2. סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל.
3. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
הבצק:
1. במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה.
2. מעבירים 1/3 מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים. את שאר הבצק מצננים במקרר.
המנה:
3. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם חצי כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה.
4. מצננים מעט ומערבבים
את התפוחים במרק שנוצר.יוצקים לתבנית.
5. מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
6. מגישים עם גלידה וניל.







נא להמתין לטעינת התגובות