תבשיל עדשים וקטניות מתובלות
תבשיל ריחני שמתבשל תוך 20 דקות, ועם סלט ירוק זאת ארוחה צמחונית עשירה ומאוזנת

תבשיל עדשים וקטניות מתובלות צילום: אלי דסה
2 כוסות תערובת עדשים שחורות, ירוקות, כתומות ושעועית מש
1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות (2X2 ס"מ)
1 ראש שום מפורק לשיניים,
קלופות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 כפית סומאק
3 פיסות של קליפות מאשייה, מעוכות
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
ההכנה:
1. מאדים את הבצל ושיני השום בשמן הזית, לא משחימים. מוסיפים את הקטניות והתבלינים ומערבבים.
2. מוסיפים את המיץ וקליפת התפוז ומכסים במים בגובה כאצבע מעל הקטניות, מכסים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים על להבה קטנה כ-20 דקות, עד שהנוזלים נספגים והקטניות רכות, אבל עדיין נגיסות.