חדשות המסעדות: חמין, קדירות, וגלידה חמה
האוכל חם, ויש לקוות שהחוץ יהיה קר, אחרת איך אפש רלךהתפנק עד הסוף עם חמין לסוגיו בטשרניחובסקי 6, קדירות חורף בפוייקה, ומתוקים חמימים בגלידה דורו. חוץ מהם, בריבה חוגגת שלוש, וצ'יינה לי כבר בת עשרים
הארוחה תוגש בימים א'-ה' החל מהשעה 17:00 כך שאפשר לנצל אותה לארוחת ערב, עם תצפית על הנוף של נחל הירקון.

בריבה יחסי ציבור
בית דרך חיים, צפון נמל תל-אביב, טל' 03-6025026.

גו נודלס צילםו: יחסי ציבור
המעצב עודד אבן (הסושיה, נומה ועוד...) שידרג את סניף הדגל ברחוב אבן גבירול ושילב אלמנטים מוכרים מרחבי דרום מזרח אסיה תוך התמקדות בצמח הבמבוק הירוק הטרי והמעובד, שצבעיו נוטים לחום על גווניו. בין המנות החדשות שיפודוני חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק או ברבקיו (19 שקל), מרק טום יאם (16 שקל), סלט פאפיה-בעונה (25 שקל), נודלס קארי אדום (32/38 שקל), ולקינוח קרם קוקוס ווניל ברוטב פסיפלורה מנגו (12 שקל).
אבן גבירול 54, תל אביב 03-6964040.

וינטאג' צילום: יחסי ציבור
מסעדת השף Vintage בחיפה מציעה לקהל הרחב תפריט ערב ממטבחו של השף ירון לביא אזולאי, שבנה תפריט גורמה אקלקטי, המבוסס על פיוז'ן ותנובת הים התיכון. המסעדה מציעה ארוחת היכרות הכוללת מנת פתיחה של טרטר סלמון או שריפס, מרק היום, וכן מנה ראשונה ועיקרית לבחירה.
הארוחה מוגשת בשעות הערב ועלותה 140 ₪ לסועד בהזמנת מקום מראש בלבד.בין המנות, ריזוטו חמש פיטריות וכמהין, סלמון בכבישת חומץ סיידר, צלעות בקר בניחוח תפוז בבישול ארוך.
Vintage רחוב ככר כיאט 2, חיפה. טלפון: 077-5502330.
במסעדת הבשר פוייקה תוגש ארוחה מיוחדת במחיר של 89/119 שקל לאדם, לכבוד תפריט החורף החדש. הארוחה תוגש כפיקס מניו עד ה-16.12 כשהיא כוללת קוקטייל חם של יין אדום וברנדי וערמונים לפתיחה, מרק ערמונים, בילטונג מעושן, קדרה אפריקאית של קטניות, או מרק שעועית שחורה לראשונה.

פוייקה יחצ
תרצה 14, מדרחוב תיאטרון גשר, יפו 03-6814622.
מסעדת צ'יינה לי שחוגגת עכשיו עשרים שנה להיווסדה, מתחדשת בתפריט של השף גיא פרץ. התפריט הוא בעיקרו פיוז'ן אסייתי המתבסס על המטבח הסיני, עם קריצות למטבח היפני, האינדונזי והתאילנדי, שהוא שילוב לא שכיח כשמביאים בחשבון את היותה של המסעדה גלאט כשרה.

עוף בשומשום של מסעדת צ'יינה לי. צילום: דן פרץ
(42 שקל), Wings China, כנפי עוף בציפוי פנקו פריך מוגשות בליווי רוטב צ'ילי מעודן (36 שקל),
וסטייק סיני - נתח בקר צרוב על המחבת על מצע בצל מטוגן ברוטב טריאקי וצ'ילי מעודן (87 שקל).
מונטיפיורי 7, מול כלבו שלום, תל אביב טלפון: 03-5103140
בטשרניחובסקי 6, הביסטרו הקטן שבלב תל אביב, יודעים שהדרך הכי טובה להעביר יום סגריר היא בעזרת תבשילים עשירים וריחניים עם מגע ביתי. במיוחד לעונה הקרה, יצאו במסעדה עם תפריט חמין חורף, ובו מנות חמין קלאסיות ומשודרגות שהתבשלו כל הלילה במטבח. התפריט יוגש במהלך כל החורף, בימי שישי ושבת.

טשרנחובסקי 6 צילום: יחסי ציבור
בתפריט יש תבשילי חמין עזי טעם כמו חמין קלאסי ובו שעועית אדומה, שחורה ולבנה, קישקע, תפוחי אדמה, ביצים, בשר שפונדרה מובחר ועצמות מח (46 שקל), חמין צמחוני ובו חיטה, שעועית אדומה, שחורה ולבנה, פירות יבשים, גרגירי חומוס, תפוחי אדמה וביצים ( 42 שקל), תבית- חמין עיראקי משודרג של עוף ואורז שבושלו כל הלילה בתנור עם בצל מטוגן, עגבניות, בהרט והל (45 שקל) ואפילו פג'ואדה - חמין ברזילאי ובו אורז לבן, שעועית שחורה ומיני בשרים (52 שקל). כל מנות החמין מוגשות בליווי לחם הבית וחמוצים.
בנוסף, הכינו הזוג אייל מרון ודליה לוגסי, מנות נוספות לחורף, ביניהן גם תבשיל בשר עם ירקות שורש עונתיים ואורז ריחני (58 שקל), דגים ברוטב דלעת, פלפלים וגזר (65 שקל), ופטוצ'יני כדורי בשר אנטריקוט ועגבניות ( 68 שקל).
טשרניחובסקי 5, תל אביב 03-6208729.
לקפה מארי שבנווה צדק הצטרף תפריט חדש מיוחד למשפחות.המקום שנוצר בהשראת שנות ה-50 התל-אביביות מציע ספיישלים לצהריים, של כבדי עוף, פסטות, דגים ופירות ים.

מארי צילום: יחסי ציבור
לילינבלום 1 (פינת פינס) - נוה צדק, תל אביב 03-5100989.

דורו צילום: יחסי ציבור
גלידת השף דורו, מציעה מנות חדשות לחורף, למי שרוצה להתפנק במשהו חמים ומתוק, . מלבד טעמי הגלידה המשתנים וסורבטים מפירות העונה, יש גם גליל תפוחים- סיגר בצק שכבות ממולא בקרם וניל חם עם תפוחים עשוי במקום (15-25 שקל), וגליל שוקולד- סיגר בצק שכבות ממולא בשוקולד מריר חם
(15-25 שקל).
שדרות רוטשילד 8 תל אביב, 03-5106664.