מרק פירות אקזוטי ודונאטס בג'לי של פינקולדה

מנה של מאיר אדוני מהמטבח המולקולרי

מאיר אדוני | 12/11/2008 11:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
מרק פירות אקזוטי ודונאטס בג'לי של פינקולדה
מרק פירות אקזוטי ודונאטס בג'לי של פינקולדה צילום: נאור רהב
החומרים 6 מנות:
למרק:
1/2 ליטר מיץ תפוזים
1/2 ליטר מיץ אשכוליות 
100 מ"ל פסיפלורה
200 מ"ל חלב קוקוס
150 גר' סוכר
3 גרגרי פלפל אנגלי
30 גר' קורנפלור 

לג'לי פינקולדה:
200 מ"ל מחית אננס
100 מ"ל חלב קוקוס 
20 מ"ל רום בקארדי
סוכר ומיץ לימון לפי הטעם
7 גר' של אגר-אגר (ניתן להשיג בחנויות מתמחות ובאינטרנט) 

לבלילת דונאטס:
200 גר' קמח
300 מ"ל מים 
10 גר' שמרים יבשים
קורט מלח
15 גר' סוכר

ההכנה:
מרק הפירות:
1. מרתיחים את כל החומרים מלבד הקורנפלור, מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט מים וטורפים היטב.
2. מסננים ושומרים במקרר.

ג'לי פינקולדה:
3. מערבבים את כל החומרים, מחממים לרתיחה עדינה ויוצקים לתבנית פלסטיק קטנה.
4. מצננים עד להתייצבות הג'ל, קורצים אותו לקוביות של 2/2 ס"מ ונועצים בכל קובייה מקל קינמון.

הדונאטס:
5. מערבבים את כל החומרים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. 

להגשה:
6. מוזגים את מרק הפירות לכוסות הגשה המונחות על קעריות עם קרח יבש (לא חובה). מחממים היטב שמן עמוק, טובלים כל קוביית ג'לי בבלילת הדונאטס
ומטגנים כ-30 שניות עד להזהבה, מפזרים קינמון וסוכר ומגישים לצד המרק.
7. יוצקים מים חמים על הקרח היבש כדי שיעלה "עשן" ומגישים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים