הסומלייה: המערה 2005 של יקבי בנימינה

יין המערה 2005 הוא אחד היינות הישראליים המבוקשים ביותר, ולא רק בגלל סיפור המערה מהמאה ה-16, שבה נשמרות החביות. ביקורת יין

רועי יניב | 7/11/2008 7:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
המערה
המערה צילום: יחסי ציבור
אחרי ביקורות רבות על יראון ופלם קלאסיקו, ותחושת מיצוי קשה בתחום הקברנה-מרלו, נשאר רק עוד יין אחד כדי להשלים את הקטגוריה הענפה והמעייפת: המערה. יקבי בנימינה הצליחו, במהלך שיווקי חריף, לייצר את אחד ממותגי הפרימיום של ארצנו, כשמעטים יודעים שיין המערה בכלל שייך ליקב.

מאז בציר הביכורים בשנת ‭,2000‬ זהו אחד היינות הישראליים המבוקשים ביותר, ומי יודע עד כמה שיקול זה הניע את מכובדי היקב. יין המערה, יותר מהכל, מוכר סיפור מרתק. המערה ההיסטורית מהמאה ה-‭,16‬ שבה נשמרות חביות היין, היא הרבה יותר מסתם גימיק שיווקי.

תהליך יישון היין לא מתבצע שם באופן הסטנדרטי:
במקום חדר עם בקרת אקלים, השולטת בטמפרטורה ואחוזי הלחות, החליטו בבנימינה לסמוך על התנאים הטבעיים המצויים במערה החצובה. התנאים מעט שונים מהמקובל, אך בכל זאת משנים מעט את תהליך התפתחות היין. אפשר לומר בביטחון שהתוצר המוגמר איכותי וללא פגם.

מבחינת יכולת התיישנות, עד כה עושה רושם שמדובר בהצלחה, היות שבצירים קודמים של היין מחזיקים יפה. מכל בצירי המערה, 2005 הוא ללא ספק המוכן ביותר לשתייה. החמיצות גבוהה והיין נעים על הלשון.

המערה מעולם לא היה יין כבד, אך אין לזלזל באחוז האלכוהול שלו. הייתי מדגיש את הצורך בעוד שנה בבקבוק כדי לשתות את היין עוד היום, אך המערה 2005 טעים כבר עכשיו.

המחיר בחנויות: ‭200–180‬ שקל
המחיר במסעדות: ‭280–250‬ שקל
התמורה למחיר: 6
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים