יומה של הרכיכה: עונת האוייסטרים נפתחת
נהוג אמנם להקפיד על אכילת רכיכות בכל חודשי השנה הנגמרים באות ר', אבל בישראל החמה, העונה מתחילה רק עכשיו. מעוז אלונים עורך לכבודה פסטיבל שמח, ומארח כמה סוגים איכותיים במיוחד של אוייסטרים, מלווים בכמה מבעבעים. יחד הם יוצרים התחלה מרעננת לסוף השבוע הקרוב. לקרוא ולזכור

אויסטרים צילום: קיי-אר-טי
לכבוד פתיחת עונת האוייסטרים הישראלית, הכריז מעוז אלונים, ממסעדת הבסטה התל-אביבית, על פסטיבל מושחת במיוחד ביום שישי הקרוב. במקום תוצב עגלה ענקית מלאת קרח שתכיל לא פחות מחמישה סוגי אוייסטרים בכמויות גדולות.

הבסטה נטע אלונים
"בדרך כלל מוכרים במסעדות ישראליות את סוג האויסטרים הפשוט ביותר כמו הסינדה קלר ואין ממש מבחר אמיתי ואיכותי גם במסעדות הטובות ביותר. אני מרגיש שיש היום ביקוש מצד הלקוחות, אבל קשה מאוד להביא את חומר הגלם הזה, בגלל שהוא לא מגיב טוב לחום ולמסע", מספר אלונים.
עוד
הוא מסביר, כי האויסטרים שנמכרים מחוץ לעונה הם לרוב חלביים וממש לא טעימים כך שלא כדאי לייבא אותם.
בין סוגי האויסטרים שימכרו בשישי הקרוב במסעדה יככבו גם שניים יוקרתיים במיוחד, הפרל בלאנש, שמגיע מהמים הקפואים של אירלנד, והז'יררדו הצרפתי. בנוסף, ימכרו במקום הסוגים הנפוצים יותר – פין דה קלר ופאסיפיק, שעשו דרכם מאזור הגבול ההולנדי של צרפת. חוץ מאלו יהיו גם אויסטרים מסוג פלאט האיכותי.

פירות ים יהונתן שאול
לצד הרכיכות היוקרתיות יציעו במסעדה הסמוכה לשוק הכרמל גם בקבוקי שמפניה ומבעבעים במחירים נמוכים במיוחד. בין הבקבוקים שימכרו במקום גם שמפניית וו-קליקו במחיר של 49 שקל. אנשי המסעדה יציעו גם מיני קומבינציות שוטים של וודקה איכותית יחד עם אוייסטרים.
למי שיתעורר במקרה מוקדם בשישי, נספר כי הפסטיבל יתחיל כבר בתשע בבוקר וימשך עד שכולם יהיו שבעים או שיכורים.
הבסטה, השומר ,4 שוק הכרמל, תל אביב. טל': 03-5169234.