הלנת שיכר: להכין אלכוהול בבית
אפשר להתבאס מהמצב בעו"ש ולהתנזר משתייה עד שמסגרת האשראי תתייצב, ואפשר גם להעביר את הזמן בסבבה, עם אלכוהול תוצרת בית. אנחנו, כמובן, ממליצים על אופציה ב'

שלא סוגרים לי את הברז בבנק, אני שותה את העו"ש כאילו אין מחר". תקראו לזה אפילו בשם האמיתי, שאין להזכירו (משבר כלכלי עולמי. אבל לא אני כתבתי את זה), אבל בכל מקרה, זו האמת האיומה: בשבוע האחרון אי אפשר להתעלם מהעובדה שהעץ ההוא, שנפל בוול סטריט, מנשיר ג'יפה גם אצלנו.
בעצם, אפשר להתעלם. בעיקר אם אתם טובים בהדחקה, או בלשתות ולשכוח. האלכוהול, שנמצא תמיד בסעיף הפינוקים, אמנם יסבול כהוגן מהמצב, אבל קבלו ניסיון להפיק מהקטסטרופה את המקסימום - כלומר, ללכת על האופציה הביתית. קודם כל, בגלל שגם בלי קשר לתקופת הצנע המקרבת, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מתנסים בעשייה מהסוג הזה, ושנית, כי לפחות למראית עין, הם נותנים תחושה של שליטה כלכלית.
אל דאגה: הכוונה שלי היא לא ללמד אתכם איך לבנות מזקקה ביתית משלושה ברגים, צינורית ושמונה שלבים, או להמליץ על סינון ביתי של מי אש בעזרת פילטרים לטיהור מים - ואגב, משוגעים שניסו, טענו שסינון ביתי בהחלט משפר את טעמי המוות של וודקת פטישים, אבל זה לפעם אחרת.
הרעיון הצנוע הוא להכין תזקיקים לשימוש ביתי, שעל הדרך יגרמו לכם להרגיש שחסכתם כמה שקלים - גם אם לרוב מדובר בתודעה כוזבת. מצד שני, את הכסף התיאורטי הזה אתם בהחלט מוזמנים לפרק על שוט וודקה טובה בבר החביב עליכם, כי כמה שלא ננסה לחסוך בבית, תחושה פנימית אומרת לי שגם במיתון אנב שים ימשיכו לשתות פה ללא מורא, משוא פנים ומסגרת אשראי עסיסית. אז עד שלא סוגרים לנו את הברז בבנק, הבה נשתה את העו"ש שלנו כאילו אין מחר.

בגדול, ליקרים ביתיים דורשים שילוש קדוש וקבוע: אלכוהול (וודקה או שרף 95 אחוז) סוכר ופרי כלשהו. מעבר לזה, יש צורך ברגישות, ניסיון ופיתוח טכניקות-אבל זה באמת משהו שבא עם הזמן.
דודי, חבר שמתקין ליקרים כבר שנים, נשבע לי שהניסיונות הראשונים שלו בעניין היו בלהה, אבל אחר כך, כשלומדים את המתודה והמינונים, העסק הופך לתרפיה, ואפילו לראוי לשתייה. בכלליות, קיימות שתי מתודות עיקריות להכנת ליקר: השריה באלכוהול והשריה בסוכר.
ההשריה באלכוהול פשוטה, ומתאימה בעיקר לפירות קשים ובעלי קליפה, כמו גם לתבלינים, דוגמת קינמון ווניל.
דבר ראשון, על כל קילו פרי מוסיפים בקבוק וודקה (או חצי בקבוק שרף) לצנצנת גדולה וסוגרים. לאחר מספר ימים, כשהנוזל בצנצנת מקבל צבע, מכינים סירופ סוכר (ביחס של 1:1) ומוסיפים לצנצנת. מכיוון שלא מדובר במדע מדויק, מומלץ להיות בקשר עם הצנצנת פעם ביום, לטעום
הטקטיקה השנייה היא השרייה בסוכר, והיא מתאימה לפירות עסיסיים (דוגמת פטל, קלמנטינות, או אפרסקים) מסדרים את הפירות בצנצנת, מוזגים מעל את מי הסוכר, ואז מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את המכסה. פעם ביום בודקים את מצב סלט הפירות הזה, ומערבבים.
ביקב מורד ביקנעם, למשל, שבו חיים אנשים שהפכו ליקרים לפרנסה, ממליצים להניח את הכלי עם המשקה במקום חשוך, ולהמתין כחודש וחצי. את התוצרת מומלץ להגיש קר, או אפילו לשים במקפיא.
בנוסף, חשוב להקפיד על טכניקת הסינון של הליקרים. מי שמנסה להגיע לתוצאה פסאודו- מקצועית לא יחבב את משקעי הפרי והנוזל העכור שיתקבל.
עצה שלי: סננו את הליקר בעזרת בד חיתול. הנה שתי אופציות לעניין, מאת יקב מורד. הראשונה היא גרסה מקוצרת של השריה בסוכר, והשנייה באלכוהול. אתם מוזמנים להחליף את הפירות כרצונכם ולהתחיל להתנסות.

המתכון מציע עירוב של פירות, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בסוג אחד שיש לכם בבית.
המצרכים:
5 שזיפים
5 משמשים
5 תאנים
50 גרם צימוקים
הנוזל:
120 גרם סוכר
100 מ"ל מים
170 מ"ל וודקה 40%
ההכנה:
1. שוטפים היטב צנצנת 1/2 ליטר .
2. בסיר קטן מכינים סירופ סוכר: מחממים את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להמסתו. מניחים בצד, עד שמתקרר.
3. לאחר הקירור, מכניסים את הפירות היבשים לצנצנת. מוסיפים את סירופ הסוכר והאלכוהול. סוגרים היטב עם המכסה.
4. מניחים ליישון למשך חודשיים. מומלץ להגיש קר.

כ-27% אלכוהול . מי שמעוניין בתוצאה אלכוהולית יותר (או פחות) שיחשב בהתאם את תוספת האלכוהול.
החומרים:
1 תפוז בשל
5 לימונים צהובים בשלים
250 מ"ל סוכר
400 מ"ל מים
220 מ"ל אלכוהול 95%
ההכנה:
1. מקלפים את הלימונים והתפוז ומשרים באלכוהול למשך חודש ימים, בצנצנת אטומה.
2. מסננים היטב במסננת את הנוזל בלבד.
3. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים, מוסיפים סוכר ולבחוש עד שהסוכר יימס ויתקבל סירופ.
4. מוסיפים לאלכוהול המסונן. בוחשים היטב. מעבירים לבקבוקי 700 מ"ל. ממתינים עוד כשבוע. מומלץ להגיש קר.