קצר הסתיו וקלילים מתכוניו

מזג האוויר נעים עדיין, ארוחות החג הכבדות כבר מאחורינו, ואפשר להכין בקלות ובמהירות מנות מפתיעות עם פירות העונה, כמו קבב טלה עם תמרים. מהר, לפני שהחורף משתלט על מצב הרוח

עמית קאופמן | 29/10/2008 12:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מזג האוויר משתפר ונעשה רענן ונעים יותר, ומתאים לטיולים בחוץ ולישיבה בסוכה, בגינה או על
המרפסת.
סביצ'ה דג ים עם רימנוים ובורגול
סביצ'ה דג ים עם רימנוים ובורגול צילום: מיכל רביבו
אין שום סיבה לבלות שעות ארוכות במטבח, ואחרי שעברנו את ארוחות החג המוקפדות, אפשר להירגע ולהיערך לאירוח קליל ולא מחייב.

הפעם התמקדתי בנשנושים שקל להכין - מנות כיפיות עם מרכיבים עונתיים המתאימים לשנה החדשה שהחלה, כמו תמרים, רימונים, דבש וסילאן.
סביצ'ה דג ים, רימונים ובורגול

החומרים:
250 גר' פילה דג ים נקי מעור ועצמות 
1 כוס גרגירי רימון
4 כפות בורגול מושרה במים
1/2 כוס נענע ופטרוזיליה

קצוצות דק 
1 כף פיסטוק גרוס
1 כפית רכז רימונים
4 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן
מלח, פלפל

ההכנה:
1. חותכים את לקוביות ומשרים אותו בקערה עם הלימון ורכז הרימונים כ-5 דקות.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
קבב טלה עם תמרים
קבב טלה עם תמרים צילום: מיכל רביבו

קבב טלה עם תמרים

החומרים:
1 ק"ג בשר טלה טרי טחון (כתף או ירך עם שומן)
200 גר' בצל מאודה 
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות תמרים לחים קצוצים
2 כפות תמרים טריים קצוצים
10 גר' פלפל שאטה גרוס
1 כף סילאן
20 גר' מלח
10 גר' פלפל שחור גרוס 
ירקות ופירות לשיפוד: בצלי שאלוט, תמרים טריים ועגבניות שרי

ההכנה:
1. לשים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מעין קציצות מוארכות מן התערובת, ומשפדים אותן לצד הירקות והפירות על שיפודי מתכת (אפשר גם שיפודי עץ). צולים על גריל כ-4-3דקות מכל צד.

מלבי עם פירות העונה
מלבי עם פירות העונה צילום: מיכל רביבו

מלבי עם פירות העונה

למלבי:
1 ליטר חלב 
1 ליטר שמנת מתוקה
50 מ"ל תמצית מי ורדים
200 גר' סוכר
120 גר' קורנפלור

לתוספות:
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
2 כפות דבש 
1/2 כוס גרגירי רימון
2 כפות סירופ רימונים
1/2 כוס תמרים לחים וטריים, קצוצים דק
2 כפות סילאן

ההכנה:
1. בקערית, מערבבים את הקורנפלור במעט מהחלב עד לקבלת תערובת חלקה.
2. בסיר, מרתיחים את החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים (ברתיחה עדינה),תוך כדי ערבוב, ומוסיפים בטפטוף את הקורנפלור.
3. מכבים את האש ומערבבים במהירות עד להסמכה. מסננים, יוצקים לכוסות ומצננים.
4. מסדרים מעל את התוספות - תפוח ודבש, תמרים וסילאן, רימונים וסירופ רימונים.










כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים