קצר הסתיו וקלילים מתכוניו
מזג האוויר נעים עדיין, ארוחות החג הכבדות כבר מאחורינו, ואפשר להכין בקלות ובמהירות מנות מפתיעות עם פירות העונה, כמו קבב טלה עם תמרים. מהר, לפני שהחורף משתלט על מצב הרוח
המרפסת.

הפעם התמקדתי בנשנושים שקל להכין - מנות כיפיות עם מרכיבים עונתיים המתאימים לשנה החדשה שהחלה, כמו תמרים, רימונים, דבש וסילאן.
החומרים:
250 גר' פילה דג ים נקי מעור ועצמות
1 כוס גרגירי רימון
4 כפות בורגול מושרה במים
1/2 כוס נענע ופטרוזיליה
1 כף פיסטוק גרוס
1 כפית רכז רימונים
4 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן
מלח, פלפל
ההכנה:
1. חותכים את לקוביות ומשרים אותו בקערה עם הלימון ורכז הרימונים כ-5 דקות.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

החומרים:
1 ק"ג בשר טלה טרי טחון (כתף או ירך עם שומן)
200 גר' בצל מאודה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות תמרים לחים קצוצים
2 כפות תמרים טריים קצוצים
10 גר' פלפל שאטה גרוס
1 כף סילאן
20 גר' מלח
10 גר' פלפל שחור גרוס
ירקות ופירות לשיפוד: בצלי שאלוט, תמרים טריים ועגבניות שרי
ההכנה:
1. לשים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מעין קציצות מוארכות מן התערובת, ומשפדים אותן לצד הירקות והפירות על שיפודי מתכת (אפשר גם שיפודי עץ). צולים על גריל כ-4-3דקות מכל צד.

למלבי:
1 ליטר חלב
1 ליטר שמנת מתוקה
50 מ"ל תמצית מי ורדים
200 גר' סוכר
120 גר' קורנפלור
לתוספות:
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
2 כפות דבש
1/2 כוס גרגירי רימון
2 כפות סירופ רימונים
1/2 כוס תמרים לחים וטריים, קצוצים דק
2 כפות סילאן
ההכנה:
1. בקערית, מערבבים את הקורנפלור במעט מהחלב עד לקבלת תערובת חלקה.
2. בסיר, מרתיחים את החלב, השמנת, הסוכר ומי הוורדים (ברתיחה עדינה),תוך כדי ערבוב, ומוסיפים בטפטוף את הקורנפלור.
3. מכבים את האש ומערבבים במהירות עד להסמכה. מסננים, יוצקים לכוסות ומצננים.
4. מסדרים מעל את התוספות - תפוח ודבש, תמרים וסילאן, רימונים וסירופ רימונים.








נא להמתין לטעינת התגובות