10 המזונות שכדאי לאכול בשביל שיער בריא
כדי לשפר את מצבו של שיער דליל, שברירי או סתם חסר ברק לא חייבים לפנות לפתרונות חיצוניים. הנה אסטרטגיה שונה לגמרי: איגוד הדיאטנים האמריקני פרסם את עשרת המזונות שעוזרים לגוף לייצר שיער עשיר. בראש הרשימה: סלמון וירקות ירוקים מאוד

ההיגיון שעומד מאחורי הדיאטה פשוט וחכם: הגוף שלנו בונה את השיער בכל יום, ומדי חודש השיער צומח בס"מ אחד בממוצע. כדי להצמיח את השיער, הגוף זקוק לחומרים מסוימים. אם לא נעניק לו את מרכיבי התזונה החיוניים האלה, הוא ייאלץ לגדל שיער חלש, נוטה לנשירה, דהוי וחסר ברק. הנה עשרת המזונות החשובים ביותר להבראת השיער:
דג הסלמון הוא כנראה המאכל שתורם הכי הרבה לשיער בריא, חזק ומבריק. הכל בזכות הכמות הגבוהה והזמינה של אומגה 3 , שתורמת ליצירת קרקפת בריאה, שהיא תנאי חובה ליצירת שיער בריא. חוסר באומגה 3 גורם לשיער להיות
תרד, ברוקולי, חסה ועלי סלק (מנגולד) הם מקור מעולה לוויטמינים A ו-C, וזה מה שהגוף צריך כדי לייצר סבום - החומר השומני המופרש על ידי זקיקי השיער, שמחסור בו גורם לשיער להיות חסר חיים. זהו הקונדישנר הטבעי של הגוף, שלא מומלץ לוותר עליו. ירקות בצבע ירוק כהה מספקים לגוף הרבה ברזל וסידן, שחיוניים גם הם לצמיחה בריאה של השיער.
קטניות כמו שעועית ועדשים חייבות להיות חלק מהתפריט לשיפור השיער. לא זו בלבד שהן מספקות שפע של חלבונים לעידוד צמיחת השיער, הן מכילות ברזל, אבץ וביוטין. חוסר בביוטין גורם לשיער להיות שביר ודליל. בארגון הדיאטנים האמריקאי ממליצים על צריכה של 3 כוסות קטניות בשבוע, כדי לשפר את מצב השיער.
צריכה קבועה של אגוזים תעזור לגדל שיער מלא ברק. כדאי להעניק תשומת לב מיוחדת לאגוזי ברזיל, שעשירים במינרל סלניום, האחראי לקרקפת בריאה. גם לאגוזים אחרים יש יתרונות: אגוזי מלך מכילים אומגה 3, ואילו קשיו, פקאן ושקדים עשירים באבץ, החיוני למניעת נשירת שיער.
מכילים חלבונים באיכות גבוהה מאוד, ולכן תורמים לצמיחה של שיער בריא. בלי אספקה שוטפת של חלבון איכותי, השיער הופך לשברירי ודליל, ועלול להלבין במהירות. בנוסף, עוף והודו מכילים ברזל שנספג בקלות. ואם אתם רוצים לגוון, דעו שבשר בקר וכבש מכילים אבץ רב.
לביצים יצא שם רע בגלל הכולסטרול שבהן, אבל האמת היא שהן מכילות כל כך הרבה מרכיבי תזונה חיוניים, שלאנשים ללא בעיות בריאות מיוחדות לא כדאי לוותר על ביצה אחת ביום. ביצים הן המקור הטוב ביותר לחלבון איכותי, והן מכילות המון ביוטין ו-B12. כדי להעצים את תרומת הביצים לתזונה, כדאי להעדיף ביצים מועשרות באומגה 3.
ההבדל בין דגנים מלאים למעובדים הוא עצום, בשל תכולת הוויטמינים והמינרלים שמצויים בקליפה והולכים לאיבוד בתהליך הקילוף. דגנים מלאים מכילים אבץ, ברזל וויטמינים מקבוצת B, שחיוניים לשיער. אבל הכוונה איננה לדגני בוקר עתירים בסוכר אלא לדגנים מלאים, כמו לחם מלא ודגני בוקר עם מעט סוכר וכמעט ללא עיבוד.
השיער שלנו זקוק לסידן, מינרל חיוני לצמיחת תקינה של השיער. הכי כדאי לאכול יוגורט (ללא סוכר) ו גביע קוטג' כארוחת ביניים בריאה ומשביעה. עוד יותר טוב: לשלב ביוגורט זרעי פשתן טחונים או אגוזים.
גזר עשיר בוויטמין A, שתורם לקרקפת בריאה. מומלץ לשלב עם הגזר קצת שומן, כדי שהוא ייספג היטב.
נכון, הן לא כשרות, אבל מכילות כמות גדולה של אבץ, שהוא חיוני ביותר לשיער.





נא להמתין לטעינת התגובות

