חדשות המסעדות: ג'ו פותח דיינר

ההתארגנות החדשה לתנומת החורף, דווקא מעודדת את המסעדות להשקיע. אוקטגון מנהלל מארחת שפים ידועים, רשת ג'ו פותחת דיינר אמריקאי, דים סאם חוגגת את התרבות היפנית

nrg מעריב | 27/10/2008 17:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אייל לביא ויוסף שרף
אייל לביא ויוסף שרף צילום: יחסי ציבור
מסעדת אוקטגון שבנהלל פותחת השבוע סדרת אירועים, בהם יתארח בכל פעם שף אחר במטבחה. השף הקבוע של המקום, יוסף שרף, לשעבר ממסעדת כתית, אומר שהקונספט הרעיוני החדש של המסעדה הוא שיתוף פעולה הדוק עם חקלאי עמק יזרעאל שבסביבה, המספקים לו תוצרת טריה בכל יום.

 
אוקטגון
אוקטגון צילום: יחסי ציבור
באירוע הראשון מתארח השף אייל לביא מרוקח 73 שהתמחותו היא כידוע פירות ים, והוא יבשל ארוחה מיוחדת לאותו היום שתמנה שש מנות ומחירה 350 ש"ח לזוג. בין המנות ולדורף של תפוחי-עץ, סלרי ואשכוליות עם סלמון כבוש, קוויאר סלמון ואיולי קארי וליים, מנת ביניים של ביסק סרטנים בשמנת וברנדי, ועיקרית של פילה מוסר אורגני במילוי חצילים שרופים בגריל  עם גבינת פטה,
בזיליקום ורוטב קונפי עגביות. לשש המנות יתוופו גם יין ללא הגבלה ושתיה חמה. מסעדת אוקטגון, 30.10.08 בכניסה למושב נהלל 04-6415333


ג'ו דיינר
ג'ו דיינר צילום: יחסי ציבור
סניף חדש עם קונספט ייחודי של דיינר אמריקאי נפתח לרשת קפה ג'ו. השסניף שפועל 24/7 מעוצב ברוח מסעדות הדיינר בארצות הברית ומציע מנות אמריקאיות פופולאריות, כמו המבורגרים, קלאב סנדוויץ, פנקייקס, פאי תפוחים, וארוחות בוקר לאורך כל היום. מלבד הקפה של ג'ו, אפשר לקבל שם ריפיל של קפה ללא הגבלה, ממש כמו באמריקה. בעלי הרשת מוסרים שאם יצליח הסניף, ישקלו לפתוח דיינרים נוספים. ג'ו דיינר. משכית 22 הרצליה פיתוח 09-9519955.

דים סאם
דים סאם צילום: יחסי ציבור
חג התרבות היפני bunka no hi נחגג השבוע, ובו נהוג להקדיש תשומת לב מיוחדת לאייקון הקולינארי המוביל, הלא הוא הסושי. ביפן מצויינת החגיגה במשתאות סאקי ברחבי המדינה, ובמסעדת דים סאם מצטרפים אליהם . בשבת ה-1/1/08 יוגש שם תפריט מיוחד במחיר של 88 ש"ח, הכולל עשרים מנות סושי, ביניהן שרימפס טמפורה, אושי זושי, מרובעי אורז עם מוצרלה חמה, ועוד. את התפריט ילווה גם קנקן סאקי זוגי. Dim sum, אלנבי 120 תל אביב. 03-5604341.

ביצים מתוקות
ביצים מתוקות צילום: יחסי ציבור
יום השנה  ה-253 להולדת מארי אנטואנט, יחול ב-2/11/08 והמסעדה הקרויה על שמה לא תעז שלא לחגוג. המלכה שהיתה ידועה בחיבתה לבילויים מעוררי תאווה כאלה בוודאי היתה מאשרת.

בתפריט המיוחד של השפים השף דיויד לוי יחד עם השף אסף זילברשטיין, שיוגש בין ה-2-4/11/08
יהיו מרק אספרגוס עם קלמרי צרוב, לוקוס סוטה עם קרם גזר, עלי מנגולד וביסק סרטנים, מדליוני פילה עגל, על פירה סלרי, צדפות וונגולי ושרימפס בדמיגלאס פטריות, ולקינוח סופלה שוקולד מריר וחלבה ברוטב ערמונים. את הארוחה תלווה כוס שמפניה והיא תעלה 250 ש"ח לאדם. מארי אנטואנט. רחוב הברזל 7, רמת החייל, תל אביב. 03-6482999.

ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי צילום: יחסי ציבור
חודש נובמבר הוא חודש מסיק הזיתים, וארז קומרובסקי מציע סדנת שמנים מיוחדת בביתו שבמצפה מתת. במסגרתה ידבר הבשלן על איכויות שונות ושימושים קולינאריים שונים בשמן זית.  הסדנה תפתח במפגש עם בית בד בגליל המערבי, בהסברים על אופן הכנת שמן הזית בצורה המסורתית, ובטעימות מבתי-בד שונים ומזנים שונים.

בחזרה בביתו, ילמד ארז להכין מטעמים עם שמן זית, כמו קרפאצ'ו של ירקות, ירקות סתיו ממולאים בשמן זית ראשון במסיק ועוד, והסדנה תסתיים בארוחה על הטראסה הצופה לבוסתן האורגני שבחצרו. בית הספר לבישול גלילי, מצפה מתת 03-9772929.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים